Sârbii din Bela Crkva sărbătoresc  Carnavalul florilor  

0
1085

carnavalul florilor

O săptămână plină de evenimente la Carnavalul florilor. Invitaţia a fost lansată de autorităţile din localitatea sârbă Bela Crkva, unde în perioada 21 – 28 iunie, se desfăşoară Carnavalul florilor.

Evenimentul este păstrat cu tradiție, de peste 150 de ani. Pentru al treilea an consecutiv vecinii sârbi au venit la Consulatul General al Serbiei pentru a promova manifestarea. Cea mai reuşită modalitate de promovare a acestui eveniment inedit se face prin intermediul grupului de majorete din localitate, una dintre cele mai bune din lume.

În primele două zile ale manifestării va avea loc şi o regată pe lacul din localitate. Carnavalul cuprinde şi un program de dansuri ale etniilor, la care participă dansatori români, precum şi tineri din Zagreb, care vor fi oaspeţii carnavalului. În parcul orăşenesc vor fi desemnaţi prinţul şi prinţesa carnavalului şi va fi aleasă o „miss” a acestuia. În 28 iunie se va decide cine este cea mai frumoasă culegătoare de flori din acest an, va defila alaiul internaţional al carnavalului cu 15 care alegorice şi va avea loc un foc de artificii.  Carnavalul se va încheia la lacul oraşului, cu renumita ciorbă de peşte, la pregătirea căreia sunt invitaţi să participe toţi oaspeţii.

festivalul florilor Serbia

Bela Crkva este situată la aproximativ o sută de kilometri de Timişoara. Acolo se găsesc mai multe lacuri, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara, care reprezintă o ofertă turistică unică în Voivodina. Lacurile au luat naștere cu ocazia sondării pietrișului, astfel că apa e verde, iar plajele sunt pline de nisip. Amatorii de scăldat pot face baie și în râurile Nera și Caraș, iar Canalul Dunăre – Tisa – Dunăre. În dunele de nisip se organizează vânătoare de animale sălbatice, la Deliblati, în timp ce pescuitul e permis pe malurile canalului și fluviului. Orașul Bela Crkva (Biserica Albă) a fost înființat de Florimund de Mercy, odată cu preluarea regiunii de către habsburgi, în anul 1717.

lacuri Serbia

Pentru a ajunge în Bela Crkva, timișorenii pot ieși din țară fie pe la vama Stamora- Moravița, fie pe la cea de la Naidăş.

serbia - Biserica alba
11639662_10204180883753605_1726673776_o

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.