Dulceață de trandafiri MADE IN TIMIȘOARA. Vezi ce idee are un consilier

0
279

Simion Mosiu

O propunere inedită în ceea ce privește un brand legat de tradiția Timișoarei a fost expusă de un conslier municipal. Simion Moşiu propune ca Primăria Timişoara să planteze trandafiri pe un teren situat în apropierea oraşului, să facă dulceaţă şi sirop, iar borcanele şi sticlele să fie branduite cu sigla oraşului.

Timişoara ar putea realiza atât dulceaţă de trandafiri, cât şi sirop de trandafiri, apă de trandafir, petalele de trandafir se folosesc în gastronomie şi industria farmaceutică. Prin branduirea borcanelor, a sticlelor şi sticluţelor cu sigla oraşului, specificând că Timişoara este oraşul rozelor, am putea face un cadou interesant delegaţiilor străine, oraşelor înfrăţite şi turiştilor care ne vizitează. Ar fi un brand pentru Timişoara, un brand legat de tradiţie, un brand pe care în domeniul rozelor familia Muhle l-a ridicat într-atât încât Timişoara a fost cunoscută de la Viena până la Istanbul, iar drept recunoştinţă cei din familia Muhle au fost decoraţi”, spune Simion Moșiu, consilier PNL.

Consilierul local a propus ca municipalitatea să planteze trandafiri de dulceaţă – Rosa Damascena, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. „Se pot obţine petale pentru 10.000 de borcane de 200 de grame de dulceaţă sau 5.000 de sticle de sirop. Terenul trebuie localizat cu cei de la Patrimoniu şi sigur trebuie să fie într-o zonă nepoluată, lângă Timişoara, pentru că se doreşte a fi un produs ecologic”, explică Simion Moşiu.

Consilierul nu a depus oficial încă un proiect de hotărâre pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.