Tabără de pregătire a câinilor din dotarea jandarmilor timişoreni

0
529

jandarmii si cainii

Cincisprezece cupluri chinotehnice au desfăşurat o convocare de pregătire pe linia pregătirii personalului care încadrează grupa de conductori, cât şi a câinilor din dotarea jandarmilor timişoreni. În perioada 15 – 17 iunie, jandarmii grupării mobile s-au deplasat pe malul râului Timiş, în localitatea Giroc, unde au desfăşurat o tabără de pregătire, alături de colegii lor de la I.J.J. Timiş şi I.P.J. Timiş.

Olota, Max, Nid, Oma, Mabaiua, Pab, Tedy și Oba au muncit din greu în ultimele zile, alături de jandarmi. Ciobăneștii și rottweilerii jandarmilor de la Gruparea Mobilă Timișoara  au participat la un stagiu de pregătire în natură și au trecut toate testele.

caini jandarmi

Pe durata a trei zile au fost pregătite exerciţii care au cuprins: activităţi de disciplinare şi dresaj general, trecerea peste obstacole naturale – apă, butuci, lăstăriş, dispersarea şi prinderea unui grup de infractori, căutarea unei persoane rătăcite, dispersarea unui grup de persoane violente şi înarmate cu arme albe, cu reţinerea liderilor după executarea unor focuri de armă, obişnuirea cu focul de armă, executarea exerciţiilor de disciplină individual şi în grup, prelucrarea urmei în teren descoperit şi multe altele.

Tot în cadrul acestui stagiu de pregătire jandarmii şi câinii lor, au mai desfăşurat şi activitatea de evaluare, atât a personalului grupei cât şi a baremelor de examinare cu executarea exerciţiilor de specialitate.

BI 71

71

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.