Cea de-a douăzeci și șasea ediție a “Festivalului Inimilor” se apropie

0
207

Festivalul_Inimilor_din_Timisoara

Timișoara se pregătește de sărbatoare. Cea de-a douăzeci și șasea ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Festivalul Inimilor” se apropie cu pași repezi.

Evenimentul va avea loc în perioada 8 – 12 iulie, la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor. Este o sărbătoare a folclorului mondial, care reunește în acest an în capitala Banatului aproximativ 1200 de artiști din 13 țări.

Astfel că încă din anul 1990, Parcul Rozelor din Timișoara găzduiește în luna iulie unul dintre cele mai mari evenimente internaționale de folclor, cunoscut sub numele de Festivalul Inimilor. Pentru ediția din acest an a festivalului și-au confirmat participarea valoaroase ansambluri artistice din Bulgaria, Columbia, Georgia, Macedonia, Mexic, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Slovacia,  SUA, Turcia  și Ungaria.

Din țară vor participa ansamblurile: “Doina Gorjului” – Tg. Jiu, “Porolissum” – Zalău, „Ceata Junilor” – Sibiu, “Bihorul” – Oradea, “Bîrzava” – Reșița, „Zarandul” – Arad, “Lugojana” – Lugoj, iar din Timișoara  „Banatul”,  „Timișul” și „Doina Timișului”. Nu vor lipsi de la această ediție nici formațiile așezămintelor culturale din Bănia, Armeniș, Tudor Vladimirescu, Olari, Pecica  precum și cele ale comunităților etnice.

Spectacolul inaugural din data de 8 iulie va fi susţinut ca în fiecare an, de formațiile Ansamblului folcloric „TIMIŞUL”, cu participarea unor solişti renumiți ai Banatului.

Evenimentul este organizat de Primăria Timişoara, Consiliul Local şi Casa de Cultură a municipiului Timişoara.

(Sursa foto: www.bzi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.