VIDEO: India, rețeta fericirii interioare

0
405

Seri tematice INDIA

Seară indiană la Galeria Calpe din Timișoara. Ultramarin a aniversat ieri doi ani de seri tematice. Zeci de timișoreni au participat la evenimentul care a pus în evidență cultura, tradițiile și obiceiurile Indiei.

Acesta este doar începutul unor călătorii interioare de excepţie în spaţii paradisiace unde viaţa are o nouă perspectivă: Fericirea! Luna iunie este dedicată acestor seri, spun organizatorii evenimentului.“Este o seară specială unde invităm turiști, clienți, prieteni. Alegem o destinație din lumea largă și  vorbim despre ea împreună cu invitații. Recreăm atmosfera acestei destinații prin muzică, mâncare, cultură. Este un mod de a face turism, dar mai mult decât atât este un eveniment cultural pe care îl organizăm pentru Timișoara. În urmă cu doi ani seria acestor evenimente a pornit tot cu o seară indiană. Am avut un feed-back foarte frumos. Oamenii au venit să asculte povești din India”, spune Simona Bader, din partea organizatorilor.

Tot mai mulţi timișoreni aleg drept destinaţii de vacanţă ashram-urile şi pelerinajele religioase din India. Avisek Mangaldharma, instructor yoga și fondator al Prakriti School of Yoga vorbește despre ce presupune o călătorie spirituală în India. “Domeniul cultural este vast și cel mai important despre acesta este spiritualitatea. Este sincronizată cu natura, tot timpul. Dacă vorbesti despre tradiții, vorbești despre yoga, ca și stil de viață. Este o conexiune între trup, suflet, minte. Dacă e vorba despre turismul din India, acesta este imens. Se poate găsi câte ceva pentru oricine. Oamenii pot să meargă în Munții Hymalaya sau să vadă Taj Mahal. Desigur, pot să aleagă să trăiască o viața spirituală într-o mănăstire. Dacă e vorba de mâncare, India este o țară vegetariană, dar și non-vegetariană. Folosesc foarte mult condimentele, iar fiecare condiment înseamnă un simbol”, spune Avisek Mangaldharma.

Gabriela Petcana, directorul agenției de turism Ultramarin spune că sunt destule solicitări și unii timișoreni preferă ca destinație de vacanță India. “Foarte multă lume din zona de vest își dorește să călătorească în India. Pachetele sunt atractive. Putem să oferim pachete în sezon, undeva în septembrie-octombrie, perioadă bună pentru a vizita India. Începând de la 1.100 euro de persoană, pachet cu avion inclus, cu transfer, cazări, program turistic. Poate este o vacanță pe care ți-o dorești o viață întreagă”, spune Gabriela Petcana, managerul agenției de turism.

Călătoriile către țările tropicale sunt în continuă creștere, tot mai multe persoane visând la o plaja cu nisip fin, palmieri și cocktail-uri tropicale servite pe malul mării. Însă, pentru a face un sejur, trebuie să vă informați cu mult timp înainte depre ce măsuri de protecție puteți lua, care sunt riscurile și care pot fi semnele de îngrijorare care pot apărea la întoarcere.

În plus, e indicat un consult și vaccinuri înainte de a pleca în călătorie. Este recomandat să vă consultați medicul cu cel puțin 6 săptămâni înainte de plecare, având astfel timp destul pentru vaccinări, procurarea medicamentelor și pentru a vă face asigurarea de sănătate.“Să se prezinte la un medic epideololog cu cel puțin o luna înainte, pentru că se face evaluare a riscurilor de călătorie. Acestea diferă în funcție de zona rurală. Contează foarte mult și perioada cât stau acolo. Există un anumit număr de vaccinuri standard. În anumite zone ale Indiei este malarie, mai ales în cele rurale, în anumite perioade ale anului”, spune Grațiana Chicin, medic primar epidemiolog.

11418544_439044766262740_1344891098_n

Ultramarin- Seri tematice- 11427922_439044809596069_395769641_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.