Festivalul Internațional de Film “Très Court” debutează mâine la Timișoara

0
225

festivalul Tres Courts

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film “Très Court” are loc mâine la Timișoara. Evenimentul va avea loc de la ora 16, la Ambasada.

Trei minute e un cântec pop, o cafea și o țigară, o privire schimbată cu un necunoscut între două stații de tramvai… Trei minute e o adevărată pauză de respirație în această epocă în care toată lumea se grăbește. Trei minute este provocarea propusă regizorilor filmelor de foarte scurt metraj din Festivalul internațional Très Courts.

Ce e un „foarte scurt metraj” ? E un filmuleț de maxim 3 minute (în afară de titlu și generic), 180 de secunde care sunt puse la dispoziția realizatorilor și le dau șansa să surprindă, să emoționeze, să provoace râsul sau reveria. “Acest concept încurajază și democratizează producția de filme și oferă o libertate de expresie totală. A spune multe în imagini puține este provocarea propusă regizorilor din lumea întreagă, fie ei amatori sau profesioniști. De la ficțiune la documentar, animație sau clip, toate genurile pot fi explorate, singura limită este imaginația voastră”, transmit organizatorii.

Program:

ora 16 – selecţia familială

ora 17 – selecţia Paroles de femmes

ora 18 – selecţia naţională

ora 19 – selecţia internaţională

Accesul este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.