Atenție șoferi! Legea care interzice autostopul se aplică de astăzi

0
236

amenda-de-ocazie-0

Autostopul este interzis prin lege. Măsura propusă de Guvern şi votată în Senat este considerată absurdă de şoferi şi cei care apelează la „ia-mă, nene”. Sunt multe zone din România unde nu există mijloace de transport.

Şoferii care transportă contra-cost autostopişti pot fi sancţionaţi cu amenzi drastice. Legea nr. 129/2015 a fost publicată în Monitorul Oficial, notează avocatnet.ro.

Conform actului normativ, transportul în regim de taxi şi transportul în regim de închiriere se realizează numai de către transportatorii autorizaţi care deţin autorizaţii valabile, sau copii conforme cu normele valabile, eliberate în condiţiile legii, pentru fiecare autovehicul folosit. De asemenea, este interzis transportul public contra-cost de persoane, cu un autoturism, fără a deţine, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

Pe lângă faptul că aşa-zisul flagrant este aproape imposibil de realizat, legea descurajează o practică turistică valabilă în toată lumea. Amenzile pot fi până la 5000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.