O studentă din Timişoara a inventat un purificator de aer alimentat cu energie solară

0
200

inventie studenta

O studentă din Timişoara este unul dintre 35 de semifinaliști ai competiţiei internaţionale Design Lab 2015. Adelina Tripon a realizat un purificator de aer denumit YoYoAir. Acesta este alimentat cu energie solară şi poate fi folosit atât precum o jucărie YoYo, timp în care se încărca, dar, în acelaşi timp, poate elimina mirosuri neplăcute.

Tema concursului este, în acest an, este „Healthy Happy Kids”, iar juriul caută idei inovatoare pentru produse, accesorii, consumabile şi servicii în trei zone de interes: Gătit, Îngrijirea Textilelor şi Purificarea Aerului. Este pentru al doilea an la rând când oraşul de pe Bega are un reprezentant în această competiţie dedicată tinerilor inventivi.

În funcție de dezvoltarea conceptelor pentru etapa următoare, șase finaliști vor fi aleși de către experții Electrolux. Aceștia vor fi anuntați pe www.electroluxdesignlab.com pe 15 septembrie. Premiul 1 al competiției constă în 10.000 de euro și un stagiu de practică de șase luni, plătit, la un centru de design Electrolux. Jumătate dintre câștigătorii acestui premiu din anii trecuți au continuat să lucreze pentru Electrolux la sfârșitul acestui stagiu de practică. Premiul al doilea are o valoare de 6.000 de euro, iar cel de-al treilea de 4.000 de euro. De asemenea, va fi acordat și premiul People’s Choice, în valoare de 2.000 de euro. Acesta va fi oferit proiectului care a primit cele mai multe voturi online. Câștigătorul competiției va fi ales în octombrie 2015 de către un juriu de designeri recunoscuți la nivel internațional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.