Atenţie la udatul grădinilor de la sate!

0
234

gradini

Atenție la udatul grădinii, riscați să lăsați localități întregi fără apă! În Timişoara şi comunele periurbane asigurarea necesarului de apă potabilă nu ridică probleme în niciun moment.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre localităţile din judeţ. Sate și comune din județul Timiș rămân sistematic fără presiune sau chiar fără apă la robinet, atunci când oamenii udă grădinile cu apă de la rețea. Recent, acest lucru a fost semnalat de cetățenii din Satchinez, Izvin, Săcălaz, Voiteg și Ciacova.

Problema este una de sezon și se produce în perioadele cu temperaturi ridicate, când se folosesc cantităţi mari de apă potabilă pentru udatul grădinilor, transmit reprezentanții Aquatim. În plus, conducerea instituției readuce în atenția consumatorilor această problemă, reamintind că, în perioadele caniculare, orice consumuri peste medie, inclusiv udatul excesiv al grădinilor, pot prejudicia alimentarea cu apă a întregii localităţi. „Aquatim a preluat, în județul Timiș, foraje şi conducte de apă subdimensionate faţă de cerinţele actuale ale consumatorilor deserviţi. Mai mult, sunt localităţi cu resurse limitate, în care există riscul diminuării debitului forajelor din cauza exploatării neraţionale. Din aceste motive, consumurile ridicate, peste medie, duc şi vor duce la presiuni scăzute sau chiar la lipsa apei, pentru toţi consumatorii branşaţi la reţeaua respectivă, indiferent în ce scop folosesc apa„, spune Loredana Leordean, purtător de cuvânt al Aquatim.

Pentru a evita discontinuităţile în alimentarea cu apă, Aquatim va instala contoare în localitățile rurale, acolo unde se observă consumuri foarte mari în sezonul cald. Aria de operare a societății Aquatim cuprinde 100 de localități din județul Timiș, unde sunt montate peste 60.000 de contoare. Gradul de contorizare este de 100% în Timișoara și peste 95% în toată aria de operare. Contorizarea integrală a branșamentelor este unul din obiectivele societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.