Se dă startul Carnavalului Florilor de la „Biserica Albă”

0
578

carnavalul-florilor-biserica-alba

Timişorenii sunt aşteptaţi la festivalul florilor. Invitaţia a fost lansată de autorităţile din localitatea sârbă Bela Crkva, unde în perioada 21 – 28 iunie, se va desfăşura Carnavalul florilor.

 Evenimentul este organizat de 150 de ani. Pentru al treilea an consecutiv vecinii sârbi au venit la Consulatul General al Serbiei pentru a promova manifestarea. Cea mai reuşită modalitate de promovare a acestui eveniment inedit se face prin intermediul grupului de majorete din localitate, una dintre cele mai bune din lume. Timp de două zile, acestea se vor afla la Timişoara unde vor promova, în centrul oraşului, Carnavalul Florilor. În primele două zile ale manifestării va avea loc şi o regată pe lacul din localitate.

Zilele florilor la Consulatul Serbiei din Timisoara

Carnavalul cuprinde şi un program de dansuri ale etniilor, la care participă dansatori români, precum şi tineri din Zagreb, care vor fi oaspeţii carnavalului. În parcul orăşenesc vor fi desemnaţi prinţul şi prinţesa carnavalului şi va fi aleasă o „miss” a acestuia. În 28 iunie se va decide cine este cea mai frumoasă culegătoare de flori din acest an, va defila alaiul internaţional al carnavalului cu 15 care alegorice şi va avea loc un foc de artificii.  Carnavalul se va încheia la lacul oraşului, cu renumita ciorbă de peşte, la pregătirea căreia sunt invitaţi să participe toţi oaspeţii.

Bela Crkva este situată la aproximativ o sută de kilometri de Timişoara. Pentru a ajunge aici, timișorenii pot ieși din țară fie pe la vama Stamora, fie pe la cea de la Naidăş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.