Timișoara sărbătorește Ziua Mondială a Mediului

0
268

mediu

Ziua Mondială a Mediului va fi marcată şi la Timişoara. Azi și mâine vor avea loc mai multe activităţi de informare a populaţiei cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător.

În întreaga lume, pe 5 iunie este sărbătorită Ziua Mondială a Mediului. Evenimentul este marcat în peste 100 de ţări şi reprezintă un prilej de a atrage atenţia opiniei publice asupra necesetităţii protejării mediului înconjurător.

Pentru a marca acest eveniment, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş împreună cu instituţii de învăţământ din mediul universitar, preuniversitar şi organizaţii non-guvernamentale de mediu, organizează o serie de activităţi de informare publică şi acţiune. Astfel, vor avea loc simpozioane pe acestă temă la Facultatea de Chimie şi la şcoala gimnazială nr. 18, dar şi distribuiri de cărţi, jucării şi haine copiilor din centrul de plasament de la Buziaş.

Tema din acest an, este „Șapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă”. Prin acest mesaj se atrage atenția că bunăstarea omenirii, protejarea mediului înconjurător și dezvoltarea economiei, depinde de gestionarea responsabilă a resurselor naturale ale planetei. Această temă este strâns legată de cea din anul 2013: „Think. Eat. Save”.

Programul complet:

5 iunie 2015 – Simpozionul “Studenții și Agenția pentru Protecția Mediului Timiș spun DA Educației Ecologice!”, organizat în colaborare cu Universitateai de Vest din Timișoara – Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Colegiul Național “C.D. Loga” Timișoara și Colegiul Silvic „Casa Verde” Timișoara, ce va avea loc la sediul  Facultății de Chimie, Biologie, Geografie, Str. Pestalozzi nr 16, începând cu ora 10.

5 iunie 2015 – Acţiune de informare privind mediul şi distribuire de cărţi, jucării şi hăinuţe copiilor din Centrul de plasament Buziaş,organizată de Garda Natională de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş în colaborare cu   Agenția pentru Protecția Mediului Timiș şi Primăria Buziaş.

5 iunie 2015 – „Ştafeta motivaţională a comunităţilor locale – LocoMotiva verde”, organizata de Asociaţia pentru Promovarea Valorilor Naturale şi Culturale ale Banatului şi Crişanei „EXCELSIOR” în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, Agenția pentru Protecția Mediului Arad, Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului și asociații non-guvernamentale de mediu din judeţul Arad şi Timiş.

6 iunie 2015 – Simpozionul Internațional “ Parteneriat cu mediul”, ediția a VII-a, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Școala Gimnazială nr.18 Timișoara în parteneriat cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie București și Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, evenimentul va avea loc la Școala Gimnazială nr.18 Timișoara, începând cu ora 09:30.

(Sursa foto: www.caon.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.