Stația de filtrare a aerului mutată în Calea Șagului

0
341

statie filtrare aer

Stația de filtrare a aerului din Piața Sfântul Gheorghe din Timișoara a fost mutată în Calea Șagului. Aici este un șantier în lucru, în zona Musicescu, de mai multe luni, lucrări de mare anvergură. Aici Aquatim are lucrări de înnoire a canalizării.

Potrivit edilului Nicolae Robu, a fost ales un șantier tocmai pentru a expune stația la un aer poluat pe care să îl curețe. Fără un studiu temeinic care să arate eficiența stației, primarul spune că aparatul face minuni. “Măsurătorile care au fost făcute de instalația automată cu care este echipată stația au arătat îmbunătățiri spectaculaose ale aerului pe o anumită arie. Nu avem un studiu temeinic făcut ca să putem răspunde și cantitativ întrebărilor. Ca apreciere generală, cei care au urmărit valorile indicate de aparatura cu care este dotată stația spun că este foarte eficientă”, transmite primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, edilul a mai precizat că o analiză completă a eficienței stației se va face în octombrie, când se împlinește un an de la montarea aparatului în Timișoara. Tot atunci se va lua și o decizie cu privire la achiziția unor noi stații.

Stația de purificare a aerului a fost achiziționată la inițiativa consilierului local PNL, Petrică Folică. Întreaga investiție se ridică la 200.000 de euro.

O astfel de stație de filtrare a aerului acoperă o suprafață de circa 400.000 metri pătrați și permite purificarea unei cantități de 10.000 metri cubi/ oră, cu o eficiență de filtrare de peste 95%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.