Edilul tras la răspundere de un consilier local! Motivul: demolarea unei clădiri din piața Unirii

0
254

simonis-si-robu

Situația demolării unui imobil situat în Piaţa Unirii nr. 8 a fost discutată, ieri, în ședința de plen a Consiliului Local Timișoara. Este vorba despre o clădire care a intrat în posesia Societății Drumuri Municipale, după un proces de șapte ani.

Astfel, prin sentinţa Curţii de Apel Timişoara a fost respinsă demolarea corpului de clădire aflat în curtea imobilului din Piaţa Unirii, recunoscându-se dreptul de proprietate al SDM asupra respectivei construcţii. Totuși, se pare că primarul Nicolae Robu a cerut conducerii SDM demolarea acesteia, susțin social-democrații.

În acest sens, consilierul local PSD, Alfred Simonis, i-a solicitat ieri edilului un răspuns concret pentru fapta sa, și anume să vină cu argumente în privința semnării actelor pentru demolarea construcţiei. De cealaltă parte, Nicolae Robu susține că acea clădire a fost construită într-o altă epocă și strica aspectul orașului. “Dacă ţinem la acest oraş, atunci cred că nu putem să acceptăm ca în curţile interioare ale unor clădiri istorice din Piaţa Unirii să fie asemenea construcţii amenajate. Acea construcţie a fost făcută într-o anumită epocă, atunci când nu se punea preţ pe arhitectura Timişoarei. Cum să fiu de acord cu o anexă unde sunt grupuri sanitare şi ceva magazii construite pentru un local respectabil, dar totuşi în curtea interioară a unei clădiri monument”, spune edilul Nicolae Robu.

În plus, primarul a mai precizat că el doar a transmis un semnal spre demolare SDM-ului şi nu o dispoziţie.

(Sursa foto www.debanat.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.