Consilierii locali propun municipalității să amenajeze un parc acvatic în zona Mehala

0
1127

aquapark-2

Un Aquapark în Timișoara. Este propunere inedită de construire a unui complex acvatic care poate concura cu centrele SPA din Ungaria.

Zona de construcție ar putea fi pe terenul viran pe care Primăria Timișoara îl deține în zona Mehala, o suprafață de 12 hectare. Mai exact vorbim despre zona Grigore Alexandrescu din cartierul Mehala, pe drumul spre Jimbolia.

Inițiativa îi aparține consilierului local Dan Idolu, care consideră că investiția într-un parc acvatic la Timișoara este mai bună decât la Dudeștii Noi. Aleșii Dan Idolu – PSD și Nistor Geană – PLR cer municipalității să întocmească studiul de fezabilitate pentru amenajarea unui aquapark, ținând cont și de ideea lor. Banii pentru acest studiu au fost alocați în luna februarie a acestui an: 100.000 de lei, destinați doar Studiului de Fezabilitate. “Dacă oamenii din Timiș, Caraș, Arad doresc așa ceva, de ce să nu le oferim la ei acasă?! (…) Este oportună și relativ urgentă finalizarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de interes local și regional, deoarece trebuie să fim pregătiți cu documentele necesare întocmirii și depunerii cererii de finanțare în momentul în care se publică ghidul solicitantului, aferent axei de finanțtare gestionate de ADR 5 Vest. Finanțarea acestui obiectiv, în proporție de 70% din bugetul local, trebuie să fie dedicată în primul rând contribuabililor Timișoarei. Acest obiectiv va genera venituri pentru bugetul municipiului”, consideră Dan Idolu.

De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu spune că propunerea consilierului Dan Idolu va fi direcționată către specialiștii care lucrează la un studiu de fezabilitate pentru  construirea unui aquapark din bani europeni. „Desigur că Timișoara necesită un parc de distracții și un aquapark. Trebuie să ai minimum 1.000 de locuri de parcare în zona adiacentă, spre exemplu. Și atunci, rămâne o întrebare: merită să dedici din terenul foarte scump care este în oraș, bun pentru alte dezvoltări, cu o suprafață atât de mare, ca să faci un asemenea parc? Sau mai degrabă, este rațional să facem și noi în Timișoara ce au făcut cu toții din alte părți, să amplasăm un astfel de parc puțin în afara orașului, unde terenul este incomparabil mai ieftin”, susține edilul Nicolae Robu.

Proiectul presupune bazine acoperite, bazine în aer liber, pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați – două bazine exterioare cu apă termală și cu zonă de jocuri acvatice și hidroterapie pe aproximativ 5.000 mp și două bazine interioare cu apă termală și cu jocuri si hidroterapie, pe 5.000 mp, zonă SPA, de relaxare, masaj și fizioterapie și hidroterapie pe o suprafață de 3.500 mp, precum și zona pentru recepție și vestiare.

În plus, în complex s-ar putea amenaja și un hotel cu 70 de camere, dar și o parcare de minimum 300 de locuri, terenuri de sport – un teren de tenis și badminton și două terenuri de minifotbal, baschet, precum și un parc pentru relaxare, cu o suprafață de 7.500 de metri pătrați.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.