Institutul Francez din Timișoara va găzdui expoziția „Avant Brâncuși”

0
275

etnosculptura

Institutul Francez din Timișoara va găzdui expoziția „Avant Brâncuși”, care prefigurează lumea formelor brâncușiene într-un melanj cultural româno-francez.

Evenimentul va avea loc în perioada 26 mai – 18 iunie. Proiectul cultural ”Etnosculptura” se află la cea de-a patra ediție, după  expozițiile ”Înainte de Brâncuși” (Galeria Triade, 2013), ”10 Meșteri” (Filarmonica Banatul, 2014) și ”Mecanismele nedescoperite de Leonardo” (Galeria Pygmalion 2014).

În spirit brâncușian, suportul lucrării face parte din compoziție și este creat din bârne de lemn salvate din cazarma Iosefina. Artistul M.C. Donici a debutat expozițional în 1975, la Casa Studenților din Timișoara.”Brâncuși este artist francez de origine română, cum se afirmă în spațiul cultural francez sau este artist  român afirmat în atmosfera fertilă a începutului de secol XX din Paris? Artefacte din cultura populară românească, obiecte de lemn care și-au pierdut utilitatea, dar păstrează urma meșterului, șlefuite în zeci de ani de folosire,  sunt asamblate sau puse în situația de a prefigura lumea formelor brâncușiene, prin tehnica ready made”, argumentează artistul.

Vernisajul va avea loc mâine, de la ora 19, la sediul Institutului Francez Timișoara și va fi subliniat de un recital de flaut al muzicianului Vlad Alecsandru Colar, cu piese din creația lui Dinu Lipatti și a compozitorului timișorean Gabriel Mălăncioiu.

Expoziția va putea fi vizitată zilnic, între orele 10.00 – 20.00, iar sâmbătă  între     10.00 – 14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.