Directorul Muzeului Banatului din Timișoara nu poate justifica peste 100.000 de euro

1
1410
claudiu-ilas

claudiu-ilas

Claudiu Ilaș, fiul primarului din Buziaș și directorul Muzeului Banatului din Timișoara are probleme cu propria declarație de avere. Mai exact „băiatul lui tata” nu poate explica cum a reușit să achiziționeze două terenuri în Buziaș și un apartament în Timișoara. Asta în condițiile în care acesta câștiga aproape 2.000 lei pe lună.

 

În 2009 Ilaș cumpără la Buziaș două terenuri cu o suprafață totală de aproape 4.000 metri pătrați. Doi ani mai târziu acesta achiziționează și un apartament în Timișoara cu o suprafață locuibilă de 134 metri pătrați. În același an băiatul care deține cheia celui mai important muzeu din Banat începe și construirea unei case la Buziaș. Până aici nimic ieșit din comun, numai că băiatul primarului din Buziaș ajuns peste noapte director la Timișoara nu poate explica de unde a avut bani pentru a face aceste investiții imobiliare.

 

Firme fără profit

Potrivit propriei declarații de avere Claudiu Ilaș este acționar la două firme SC Banat Gold SRL unde deține 50% din acțiuni, respectiv la SC Curtea Berii SRL unde deține doar 36% din acțiuni. Cele două societăți ies aproape în fiecare an în pierdere, cu toate acestea Ilaș are o altă versiune. „Nu știu de unde aveți informații că cele două societăți nu fac profit? Pot să vă spun că lucrurile nu stau așa„, a declarat Ilaș. Întrebat de unde a avut bani să cumpere terenuri în Buziaș și apartament în Timișoara, Ilaș a început să dea din colț în colț „Trebuie să mă întrebați în scris pentru a vă răspunde. Poate am luat împrumuturi„, a declarat Ilaș vizibil iritat.

Potrivit site-ului ministerului finanțelor, firma SC Banat Gold SRL nu a înregistrat niciodată profit iar SC Curtea Berii a ieșit în primul an în pierdere iar anul următor a avut profit ca pierderile din anul anterior. Mai mult în momentul în care Ilaș a plecat de la Muzeul Satului la Muzeul Banatului a declarat că a făcut acest lucru pentru bani. La Muzeul Satului Ilaș avea un salariu de 2.000 lei iar la Muzeul Banatului are un salariu lunar de 2.700 lei. Este clar că din aceste venituri băiatul primarului din Buziaș nu avea cum să cumpere două terenuri și un apartament în Timișoara. În acest caz cel mai probabil ANI (Agenția Națională de Integritate va face lumină în următoarea perioadă).

sursa foto : www.opiniatimisoarei.ro

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Audi Q7 din salar de bugetar…?
    E mic pe linga tasu asta a monopolizat orasu , fac afaceri si creaza locuri de munca numai cine tine pretul jos la salarii, posibil ceva spagi, e mina mafiei…hoteluri, izvoare , obiective turistice in paragina….
    Si tasu ar putea da niste declaratii+ tovarasii lui „de joaca”.
    Nu esti cinstit nu ai ce cauta in functii de conducere dute portar … sau zilier…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.