Suedia a castigat Eurovisionul! Clasare modesta pentru Romania

0
188

mans

Suedia a câştigat finala EUROVISION 2015, cu piesa „Heroes”, interpretată de Måns Zelmerlöw. România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt/ All Over Again”, a ocupat poziţia 15-a. Finala a avut loc sâmbătă seară, la Wiener Stadthalle.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision s-a desfăşurat la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Ediţia din 2016 a concursului Eurovision se va desfăşura în Suedia, după ce cântăreţul Måns Zelmerlöw a câştigat competiţia din acest an, cu piesa „Heroes”, care a obţinut un total de 365 de puncte. Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Rusia, cu 303 puncte, şi Italia, cu 292 de puncte.

„Suntem cu toţii eroi, indiferent cine suntem, pe cine iubim şi în cine credem. Suntem cu toţii eroi”, a spus Måns Zelmerlöw la finalul competiţiei. El a precizat că este extrem de fericit că a câştigat Eurovision 2015 şi le-a mulţumit tuturor celor care l-au votat.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015, cu melodia „De la capăt/ All Over Again”, ocupând locul al 15-lea în finala competiţiei.

Reprezentanţii României au obţinut un total de 35 de puncte. Cele mai multe puncte, 12, au fost acordate României de Republica Moldova.

La rândul său, România a acordat 12 puncte Italiei, 10 puncte – Rusiei şi 8 puncte – Suediei. În finala Eurovision 2015 au concurat 27 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.