Sarazinii din Banat pun botnita bulldogilor, chiar la Bucuresti

1
314

rcm

Pe hartie meci greu, pe teren a fost un joc infernal pentru Timisoara Saracens, la Bucuresti, contra lui Dinamo. Banatenii au luptat mai bine de 80 de metri pentru a obtine o victorie meritata, 34-23, care o duce pe primul loc la finele stagiului regulat, indiferent, de rezultatele ultimei etape. Deci, semifinala pe teren propriu.

Prima repriza foarte echilibrata, la fel ca in deplasarea precedenta, cand „sarazinii” au revenit in joc dupa ce au fost condusi. Si acum, gazdele au condus, 3-0, 9-7 si 16-10, dar banatenii au reusit de fiecare data sa revina si sa intre la pauza cu un avantaj minim, 17-16. Capitanul Burcea a reusit doua eseuri frumoase, transformate de Calafeteanu care a mai punctat si printr-o penalitate.

Si debutul partii a doua a fost la fel de echilibrat, dupa un eseu netransformat, obtinut chiar de Calafeteanu, Dinamo a intors din nou, la 23-22, dupa un eseu transformat de Tudorel Bratu, aflat in mare forma astazi. Banatenii nu au acuzat jocul si Tangimana Fonovai, cel mai bun marcator de eseu al echipei si-a facut treaba si in acest joc, el reusind o patrundere in forta pana in terenul de tinta advers. Umaga a ratat cele doua puncte suplimentare, dar Saracens trecea in avantaj, 27-23. Pe final de joc, Dinamo s-a aflat in apropierea terenului de tinta banatean, dar „sarazinii” s-au aparat exemplar, chiar si cu un om mai putin, dupa eliminarea temporara a lui Moala, au rezistat si chiar au mai obtinut un eseu, in prelungiri. Atunci, dupa o margine, antrenorul secund jucator Sosene Anesi a facut o cursa excelenta de 40 de metri si a pasat decisiv pentru Sefania care a indeplinit o simpla formalitate. Umaga a transformat eseul si a stabilit scorul final, 34-23 cu punct bonus defensiv.

Cateva vorbe si despre centralul Cristian Serban. Acesta a impins prin deciziile sale echipa gazda din spate, inventand multe decizii in favoarea dinamovistilor, dar si asa, Saracens au aratat cine sunt chiar si in aceste conditii. O mentiune in plus pentru capitanul Burcea, care a dat un exemplu prin jocul lui colegilor de echipa.

Timisoara: Militaru, Capatana, Maris, Poparlan, Lazar, Ianus, Rus, Burcea, Calafeteanu, Umaga, Moala, Tangimana, Sefania, Zaharia, Shennan. Rezerve: Sabau, Gorcioaia, Tarus, Muresan, O’Donnell, Anesi, Drenceanu, Nabalei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.