Aproximativ 40 de firme „fantomă“ din Timiș au adus prejudicii Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara

0
288

evaziune fiscala

Structurile cu atribuții de inspecție fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara au înaintat organelor de cercetare penală, în anul 2014, un număr de 262 sesizări penale privind cazuri de mare evaziune.

În primele patru luni ale anului 2015, Inspecția Fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara a înaintat 97 de sesizări penale privind cazuri de mare evaziune, valoarea prejudiciilor descoperite fiind de peste 552.429.912 lei.

Potrivit reprezentanților Inspecției Fiscale din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara, valoarea prejudiciilor este cu 443% mai mare fată de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul cazurilor de mare evaziune instrumentate de Inspecția Fiscală și finalizate cu înaintarea sesizărilor penale a fost de 97 cazuri, vizând un număr de 97 operatori economici.

De asemenea, dintre cele 97 de sesizări penale înaintate organelor de urmărire penală, în primele 4 luni ale anului curent, 39 vizează operatori economici de tip „fantomă“ care au adus prejudicii de aproximativ 61.104.085 lei.

(Foto arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.