Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești revine în forță în iunie

0
214

FEST

Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești revine în forță prima săptămână a lunii iunie. După ce luna aprilie a fost dedicată dramaturgiei românești și Artei de a îmbătrâni, Teatrul Național Timișoara, organizatorului evenimentului,  lansează cea de-a doua etapă a festivalului, programată între 7 și 13 iunie.

Pentru că teatru înseamnă spectacol, FEST reia și anul acesta secțiunea Outdoor. După fabulosul spectacol oferit anul trecut, festivalul propune reîntâlnirea cu zburătorii de la Grupo PUJA! (Spania), de data asta cu un nou show – K@OSMOS, care va putea fi urmărit în două seri (12 și 13 iunie, în Piața Victoriei). O altă surpriză este primul spectacol în aer liber având la bază un clasic al teatrului universal – este vorba de multipremiatul teatru ucrainian Vosekresinnia, cu Livada de vișini după Cehov (7 și 8 iunie, în parcarea Hotelului Timișoara). În sfârșit, în 10 și 11 iunie, spectatorii și, evident, trecătorii prin Piața Victoriei sunt invitați la Funambus,un fabulos performance de teatru-circ susținut de Unerclouds Cie.

Spectacolele „de interior” sunt la fel de diverse și de surprinzătoare. De la teatru hip-hop la Marcel Iureș în rolul lui Moromete, de la teatru-performance la stand –up comedy și până la „Proștii sub clar de lună” al TNT, modului FEST declară diversitatea ca fiind cuvântul său de ordine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.