Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse marcată la Timișoara

0
692

lumanari aprinse

Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse va fi marcată în acest weekend în orasul de pe Bega prin mai multe acțiuni. Evenimentul se află la cea de-a 12-a ediție.

Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse, una dintre cele mai vechi și mai mari campanii din lume, de mobilizare a comunității în scopul conștientizării sociale a HIV, se dorește un apel la solidaritate globală și la înlăturarea stigmei și discriminării persoanelor care se confruntă cu această infecție.

Sâmbătă și duminică, între orele 10-22, timișorenii pot aprinde lumânări în memoria victimelor SIDA iar cei mici pot picta pe quilturi la cortul special amenajat, amplasat pe strada pietonală Mărășești. Sâmbătă, de la ora 20, pot urmări proiecția unui film tematic în sala de evenimente a spațiului cultural Ambasada, pe  strada Anton Seiller nr.2.

Duminică, la ora 21, cei intersați pot să participe în cadrul unui flashmob la formarea Fundei Umane, simbolul solidarității cu persoanele afectate de HIV/SIDA, iar la ora 21.30 să lanseze lumânări aprinse pe canalul Bega.

Campanie de încurajare a comunității locale să se implice în lupta împotriva SIDA, fie și doar prin participarea la un moment de reculegere ce are loc anual, Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse este o zi în care important este să conștientizăm că numai implicându-ne cât mai mult putem schimba lucrurile.

Campania este organizata de  Asociaţia Română Anti-SIDA Timişoara, Societatea pentru Copii şi Părinţi – SCOP Timişoara, Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara și   LGBTeam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.