Seminar pentru agenții economici vizați de controalele inspectorilor de Mediu

0
257

seminar-fiscalitate1

Agenții economici din Timiș sunt invitați astăzi la un seminar derulat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în colaborare cu Societatea de Avocatură HSH Gilescu, Vațanu, Nathanzon.

 Tema abordată este “Inspecții fiscale efectuate de funcționarii fondului pentru mediu. Măsuri de conformare a agenților economici. Aspecte teoretice și practice. Sancțiuni aplicabile”. Evenimentul va avea loc între orele 10.00 – 14.00, la sediul CCIAT.

Agenții economici vizați de astfel de controale sunt companiile care introduc pe piață bunuri ambalate (în special marii retaileri dar și societăți din alte domenii), echipamente electrice și electronice, substanțe chimice și anvelope, companii care desfășoară activitate în domeniul colectării și valorificării deșeurilor metalice. Potrivit organizatorilor, în ultimii ani s‐au desfășurat în medie, aproximativ 450 de controale anual din partea Administrației Fondului pentru Mediu care s‐au încheiat prin aplicarea de sancțiuni, inclusiv recalculări ale obligațiilor de plată în cuantum de peste 60.000.000 lei/an.

Seminarul va fi susținut de Cornel BREZUICĂ, expert pe probleme de mediu și fiscalitate de mediu, consultant CHSH și avocatul Ovidiu VĂLEANU, partener coordonator la societatea de avocatură.

Participarea este gratuită.

Programul seminarului:

09:45 – 10:00 – Înregistrarea participanților

10:00 – 10:15 – Deschiderea seminarului

10:15 – 10:45 – Fondul pentru Mediu ‐ avantaje, dezavantaje

10:45 – 11:15 – Obligațiile de mediu ale contribuabililor;

11:15 – 11:45 – Modalitate de realizare a obiectivelor de mediu anuale;

Pauză de cafea

12: – 14:15 – Întrebări și răspunsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.