Noutăți în IT! Timișorenii invitați la IT Congress

0
294

ETA 4

La Timișoara s-a dat startul celei de-a şaptea ediţii a IT Congress. Evenimentul, organizat de o companie privată, reunește timp de două zile, nume importante din industria IT, firme care vor prezenta cele mai noi tehnologii și soluții în acest domeniu. Manifestarea cuprinde atât o expozitie, cât și mai multe ateliere de lucru.

Cele mai importante noutăţi ale anului, din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor sunt prezentate în aceste zile la evenimentul anului în România, în acest domeniu, IT Congress. Evenimentul are loc la Complexul Expovest

Sesiunile teoretice au fost completate cu demonstraţii practice în standurile firmelor înscrise, în cadrul unei miniexpoziţii. „Minunile” tehncii aduse la IT Congress includ proiectoare inteligente care oferă posibilitatea înscrierii pe o tablă specială a textelor sau desenelor, imprimante 3D care funcţionează cu materiale „eco”, realizate chiar din porumb, tablete şi laptopuri inteligente, video wall-uri, servere şi aplicaţii speciale care permit transferul unei convorbiri telefonice de pe un smartphone pe un laptop fără a fi necesară oprirea legăturii, desktop-uri de buzunar, noutăţi software.

Succesul evenimentului este evident din prima zi a IT Congress, iar la aceasta a contribuit din plin şi relansarea economică a firmelor româneşti. „Această ediţie a IT Congress este mai mare şi mai bună decât precedentele. Se simte o revenire în viaţa economică, e clar că lucrurile se mişcă”, a declarat Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U.

Stelian Câmpianu a mai vorbit şi despre viitorul în domeniul IT.  Este vorba despre lucrul în cloud: „Tendinţa mondială la ora actuală este de a se lucra tot mai mult în cloud. Prin apelarea la acest tip de stocare, firmele evită cheltuielile ridicate necesare cu investiţiile în servere sau altele ataşate”.

ETA 2

Una dintre noutăţile prezentate de conducerea companiei organizatoare este lansarea unui nou site de comerţ electronic special destinat domeniului business, un magazin electronic poate mai puţin frumos în ceea ce priveşte designul, dar unul orientat pe acest sector, cu produse destinate firmelor şi activităţii acestora.

Scopul evenimentului este o modalitate de întâlnire între clienţi, colaboratori ai companiei şi reprezentanţii principalelor nume din industria IT, prin intermediul conferinţelor, workshop-urilor, a demonstraţiilor live, dar şi a discuţiilor „business to business”. De asemenea, a fost organizat şi un spaţiu expoziţional, aici cei interesaţi pot vedea cele mai noi produse lansate de firmele prezente, le pot testa şi au posibilitatea sa discute cu reprezentanţii producătorilor, prezenţi în standuri.

ETA 7

ETA 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.