Fumatul interzis total în spațiile publice! Vezi ce amenzi prevede legea adoptată de Senat

1
599


fumat interzis spatii publice

Vești nu tocmai plăcute pentru fumători! Senatul a adoptat legea care interzice total fumatul în spațiile publice.

Un proiect de lege prin care s-a cerut interzicerea fumatului în baruri şi cluburi a stârnit controverse şi a creat nemulţumiri, atât pentru fumători, cât şi pentru patronii de baruri şi restaurante. Conform Digi24, medici, experţi şi reprezentanţi ai pacienţilor şi-au unit forţele ca să-i convingă pe deputaţi să aprobe interzicerea totală a fumatului în spaţiile publice. Proiectul de lege a primit deja votul senatului şi urmează să intre în dezbaterea Comisiei de sănătate a Camerei. În plus, legea aflată în dezbatere îşi propune să interzică fumatul nu doar în baruri, dar şi în hoteluri, mijloacele de transport în comun sau taximetre, dar şi în locurile de joacă pentru copii, din parcuri.

Senatorii au aprobat proiectul, deputaţii sunt cei care vor avea votul decisiv. Legea, în forma votată de senatori, prevede amenzi de până la 5.000 de lei pentru nerespectarea ei.

România este una din puţinele ţări din Uniunea Europeană, în care legile privind fumatul în spaţiile publice nu impun nicio restricţie pentru fumători.

(Sursa foto www.stiri.covasnamedia.ro)

1 COMENTARIU

  1. 5.000 lei amenda ? Dobitocii astia cred ca toata lumea fura ca ei?
    Cate salarii = 5.000 lei ?
    Cum sa platesti , cu credit de la banca ?
    Sa moara asfixiat tot senatul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.