Medici de top din Europa și părintele medicinei fetale împărtășesc experiența cu sute de medici din România

0
350

conferinta medicala

Eveniment important în aceste zile la Timișoara. O conferință medicală în domeniul chirurgiei ginecologice și medicinei fetale cu participare internațională va reuni sute de medici.

Astfel, cei mai pricepuți medici din Europa își vor împărtăși experiența în perioada 15-17 mai cu alți peste 100 de medici români. Vor fi abordate teme cu privire la standardele profesionale pentru diferite specializări, noutăți rezultate în urma unor cercetări științifice și modul în care acestea influențează practica medicală, necesități profesionale pentru abordarea modernă și complexă în tratarea pacientului, șansele profesionale și sociale ale medicilor tineri din România. În programul evenimentului “Concepte Moderne în Ginecologie și Medicina Fetală” sunt cuprinse prezentările unora dintre cei mai importanți specialiști în domeniu din Franța, Germania, Anglia și România.“Ne-am propus să promovăm medicina modernă în țară și, totodată, să propunem soluții pentru facilitarea accesului la medicina modernă pentru pacientul român. E important ca la nivel de breaslă să abordăm o medicină modernă, bazată pe dovezi științifice, conform standardelor europene de practică medicală în chirurgia ginecologică și medicina fetală. Încercăm ca prin intermediul acestui eveniment să creăm o punte de legătură între generația tânără de medici din țară și diaspora medicală”, susține Voicu Simedrea, medic primar obstetrică ginecologie.

Conferința va fi împărțită în două secțiuni. Ziua de 15 mai va fi dedicată chirurgiei ginecologice de performanță si va avea 4 sesiuni tematice: chirurgie live, endometrioza, oncologie, uroginecologie și o sesiune specială: „Tinerii noștri încotro?” , în cadrul căreia se vor dezbate perspectivele tânărului rezident român. Fiecare sesiune va avea ca protagoniști personalități medicale din străinătate, de naționalitate română și un performer în domeniul respectiv din țară.

Zilele de 16-17 mai vor fi dedicate medicinei fetale, cu scopul de a recapitula investigațiile biologice materne și, mai ales, a examinărilor ecografice fetale la sfârșitul primului trimestru al sarcinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.