Nicolae Robu: “Aș să vină în acest an 20 de milioane de lei”

0
308

spital-copii-Custom1

Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, e dispus să solicite Guvernului mai mulți bani pentru un obiectiv important al orașului. Pentru a finaliza una dintre cele mai mari construcţii din domeniul sanitar, corpul B al Spitalului de Copii, primarul solicită în acest an mai mulţi bani Guvernului. “Timişoara nu a primit de la bugetul centralizat aproape nimic în aceşti trei ani. Am primit cinci milioane de lei, doar pentru un obiectiv din multitudinea de obiective. Am apreciat când au venit acei bani, dar trebuie spus că acei 5 milioane sunt doar o mică parte. Am solicitat ca în 2015 să se aloce 20 de milioane de la bugetul de stat sau dacă nu poate suporta asta, că nu suntem absurzi, atunci minim 10 milioane de lei, pentru Spitalul de Copii. Până acum nu am primit răspuns la acea adresă, am avut o discuţie telefonică acum o lună, nu ştiu ce s-a întâmplat, nu ni s-a comunicat nimic despre această sumă”, susține edilul Nicolae Robu.

Întreaga construcţie costă 100 de milioane de lei. Executivul a decis să aloce în total 10 milioane de lei, iar jumătate din bani au fost trimiși anul trecut. Între timp, lucrările avansează, dar edilul spune că „nu va sta în genunchi pe la uși” să ceară bani de la București.

Edilul spune că va continua demersurile pentru a trimte adrese către Ministerul Sănătății și Guvern, în speranța alocării de fonduri pentru proiectele majore ale Timișoarei. De altfel, ar mai dori bani şi pentru un bazin olimpic de înot, un stadion modern de 40.000 de locuri, o sală polivalentă, precum şi pentru alte obiective de mare interes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.