Lucrările de la Sala Polivalentă se fac cu viteza melcului!

0
447

Nicolae robu

Sala Polivalentă din Timișoara va fi finalizată în acest an, dar nu se știe dacă va găzdui până la urmă Campionatul european de baschet feminin, care va avea loc în vara anului 2015. Primarul Nicolae Robu este nemulţumit de modul în care evoluează lucrările la acest obiectiv important pentru Timişoara, însă spune că nu poate face nimic în această privință.

Lucrările sunt în mare întârziere, deoarece antreprenorul general este în insolvență și a avut probleme de natura financiară.“Nu sunt mulțumit nici acum de modul în care antreprenorul general își joacă rolul. Sub-antreprenorii se străduiesc, dar nu simt suficientă implicare din partea antreprenorului general, care este în insolvență și mereu invocă tot felul de lucruri ca să-și justifice aportul insuficient, total nemulțumitor pentru mine. Dar progresăm, nu cu viteza care ne-ar fi plăcut. Anul acesta tot vom ajunge să inaugurăm această sală”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Până în prezent, din cele nouă arce de structură metalică din care este constituit acoperișul, șapte au fost montate și inclusiv s-a realizat acoperirea completă cu acest sistem din cinci componente. S-a făcut structura de beton cu modificările care au fost impuse de mărirea capacității sălii de la 2.200 de locuri la 2.500 și în final la 3.000 de locuri. S-au realizat gradenele pe toate cele patru laturi. Muncitorii au turnat fundația pentru sala propriu-zisă pentru suprafața de joc. Mai este de lucru în interiorul sălii propriu-zise și se lucrează și în corpul din spate care e aproape gata, în interior, cu gresie, faianță, instalații.

Primăria Timișoara a alocat acestui proiect 8 milioane de lei, din totalul de 10 milioane de lei, bani de la Consiliul Local. Cu toate acestea, pe lângă suma de 20 de milioane de lei aprobată deja, este nevoie de o majorare a fondurilor cu încă noua milioane de lei. Jumătate din această sumă va fi asigurată de Primărie, iar cealaltă jumătate de Universitatea Politehnica.

sala polivalenta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.