Localitatea Jimbolia încă se confruntă cu problema transportului

0
313

navetisti Jimbolia

Localitatea Jimbolia încă se confruntă cu problema transportului. Toate trenurile de pe ruta Timișoara-Jimbolia au fost retrase, iar navetiştii au rămas fără mijloace de transport.

Problemele au apărutde acum trei săptămâni, după ce toate cursele societăţii Regiotrans au fost oprite. Autorităţile locale spun că au făcut demersuri pentru soluționarea problemei, însă nu au primit niciun răspuns. Astfel că edilul orașului, Darius Postelnicu, este dispus să îi scrie premierului Victor Ponta. „În 19 aprilie am aflat cu stupoare că nu vor mai funcționa și nu vor mai circula trenuri pe relația Jimbolia – Timișoara și retur. Am încercat să contactăm Regionala CFR, Consiliul Judeţean și Prefectura Timiș. Am fost rugați de către Regionala CFR să sunăm la Regiotrans, am sunat, ne-au solicitat și ne-au rugat să nu îi mai deranjăm, deoarece au solicitat rezilierea contractului între CFR și Regiotrans, să ne adresăm ministerului. Aceleași îndrumări le-am primit și de la Prefectură și de la CJ, am trimis adrese și la Ministerul Transporturilor. Nici până la această data nu am primit un răspuns în scris”, susține Darius Postelnicu, primarul orașului Jimbolia.

Darius Postelnicu

În plus, edilul Darius Postelnicu spune că nu se mai poate asigura nici transportul cu autocarul, ca o soluţie provizorie. Și asta pentru că ruta Timișoara – Jimbolia a fost concesionată de către Consiliul Județean Timiș către Autotim, care nu-și onorează acest contract din motive financiare. Potrivit primarului, pentru ca un autocar să poate efectua curse în continuare ar fi nevoie de 4.000 de lei pe săptămână. „Am rugat Consiliul Judeţean să ia măsuri. Nu avem niciun răspuns. Autotim se oprește undeva la Cărpiniș, dacă nu mă înșel. Ei spuneau că nu le rentează să ajungă până la Jimbolia, nu știu exact datele contractuale. 230 de călători pe zi circulă pe această rută Jimbolia – Timișoara. Am intervenit și am contractat un autocar, în prima săptămână, pe care l-am pus la dispoziție tuturor navetiştilor doritori. Bineînţeles că nu e de ajuns, autocarul are doar 60 de locuri. Nu am avut prevăzuți bani pentru această achiziție și a trebuit să apelăm la societățile comerciale din Jimbolia, am făcut asta din sponsorizări”, a precizat primarul Jimboliei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.