Comune din Timiș fără primari

0
227

Primaria Biled

Caz incredibil în judeţul Timiş. Două comune au rămas fără primari. Este vorba despre Biled şi Peciu Nou. Și asta pentru că edilii celor două localități sunt cercetați penal.

Primarul din Peciu Nou, Ioan Fărcălău, şi-a pierdut funcţia după ce a fost condamnat la închisoare, întrucât a condus cu permisul suspendat. La Biled, fostul primar Leontin Duţă a fost condamnat la un an şi jumătate cu suspendare pentru că a fraudat fonduri europene.“Săptămâna trecută s-a încheiat epopeea legată de Peciu Nou. În 29 aprilie a fost trimis ordinul prefectului privind încetarea mandatului de primar al comunei Peciu Nou, Fărcălău Ioan. Domnul Fărcălău a fost condamnat penal la o pedeapsă cu închisoarea. Instituţia Prefectului a aşteptat de la secretarul comunei un act care a venit în 28 aprilie, iar în 29 aprilie a fost emis ordinul prin care se constată încetarea mandatului. Primarul îşi pierde mandat caurmare a efectului legii, iar ordinul nu face altceva decât să constate încetarea acestui mandatului”, a spus prefectul judetului Timiş, Eugen Dogariu.

Atribuiţiile primarilor vor fi preluate de viceprimarii comunei. Autoritățile judetene au făcut propunere pentru reorganizarea alegerilor la Peciu Nou, dar până în prezent nu s-a primit nici un răspuns. “În momentul ăsta avem două comune în judeţulTimiş care nu au primar, la Biled şi la Peciu Nou. Noi conform legii vom face propunere pentru în reorganizare a alegerilor, aşa cum am făcut şi la Biled, dar încă nu am primit nici un răspuns”, a adăugat prefectul Eugen Dogariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.