Traficul de persoane, pe locul întâi în vestul țării. OADOR Timișoara trage un semnal de alarmă

0
904

trafic copii

O campanie pentru prevenirea traficului de minori este derulată de Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului Timișoara pe tot parcursul lunii mai. Acțiunea îi vizează în special pe elevii claselor VIII-XII din Timiș, copiii romi sau cei din categorii defavorizate care pot cădea victime traficanților de persoane.

Astfel, reprezentanții OADOR au tipărit pliante în care se explică diferite moduri de a preveni traficul de minori în scop sexual și nu numai. Acestea urmează să fie distribuite în școlile din Timiș.“Am considerat că este bine să atragem de partea noastră Inspectoratul Școlar și Inspectoratul Poliției de Frontieră. Punctele importante sunt școlile pe care le-am avut în vizor de mai mult timp, cele cu clasă socială medie. Sperăm că prin tipărirea unor pliante în care spunem punctele sensibile, acolo unde copiii pot cădea în capcană, să insuflăm această prevenire. Traficul de persoane nu se reduce doar la cel sexual, prostituție”, spune șeful OADOR Timișoara, Teodor Rațiu.

trafic-de-persoane

Potrivit reprezentanților OADOR, în Timiș au fost semnalate două cazuri de acest gen. “A luat fetița și a dus-o în Italia. Ea provenea dintr-o familie de romi, cu părinți alcoolici (…) Aici trebuie umblat, unde sunt punctele slabe. Din statistica prezentată într-o ședință, județul Timiș este pe primul loc, apoi urmeză Argeș, Bacău, Suceava. Adică, județele de graniță”, adaugă Teodor Rațiu.

În plus, șeful OADOR spune că a cerut sprijinul Inspectoratului Școlar Timiș pentru a demara această campanie. Încă așteaptă un răspuns din partea reprezentanților ISJ pentru a colabora în acest sens.