Concerte de Ziua Europei în Piața Victoriei

0
388

ziua-europei-9-mai

Ziua Europei va fi celebrată pe 9 mai şi la Timişoara. În Parcul Central, de la ora 9 şi jumătate, va avea loc un ceremonial militar, iar o oră mai târziu va fi dezvelit bustul lui Carol Robert de Anjou.

Urmează un concert susţinut de Fanfara Big Band şi defilarea elevilor din judeţ cu drapele, iar apoi va fi un program artistic al Asociaţiei Seniorilor.

De la ora 17, Ansamblul Timişul susţine un spectacol folcloric, de la 18 este programat un spectacol de flamenco, iar la 20 încep concertele din Piaţa Victoriei.

Pe scenă vor urca AM Band, Anda Adam şi Voltaj.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Totodată este o triplă sărbătoare pentru poporul român: proclamarea independenței de stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 și Ziua Europei.

În fiecare an la 9 mai se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.