Frumoase, bogate, puternice sau malefice. Cele mai rele femei din istorie au lăsat urme adânci în amintirea celor care le-au cunoscut. De-a lungul timpului, omenirea a fost îngrozită de faptele unor femei a căror cruzime depăşeşte orice imaginaţie.
Regina Maria I a Angliei „Bloody Mary“. (1516 – 1558) este cunoscută pentru restauraţia catolicismului în Anglia. În 1555, Maria I a poruncit arderea pe rug a aproximativ trei sute de opozanţi religioşi. Din aceste considerente a fost numită „Bloody Mary“. Maria a fost singurul copil supraviețuitor rezultat din mariajul lui Henry al VIII-lea cu Catherina de Aragon și a fost încoronată după moartea lui Edward al VI-lea. Numele Mariei va fi legat tot timpul de reîntoarcerea extrem de violentă a Angliei la catolicism.
Elisabeth Bathory (1560 – 1614). Contesa maghiară este considerata cea mai infamă criminală în serie din istoria lumii. Ea a ucis şi a torturat sute de tinere în castelul Csejte (azi în Slovacia). Fetele erau fiice ale ţăranilor din împrejurimi şi erau atrase cu promisiunea unor slujbe bine plătite la castel sau erau răpite.
Printre activitățile preferate ale reginei se aflau: mutilarea mâinilor sau a organelor genitale, bătăi îndelungate, mușcături ale feței și corpului sau înfometarea victimelor până la moarte. A construit diferite instrumente de tortură, „Fecioara de Fier”, unde fetele virgine erau aşezate şi zdrobite de vii. Ca tratament pentru îndepărtarea ridurilor, Elizabeth Bathory se îmbăia cu sânge de fecioare.
Se pare că aceste crime au avut loc timp de 25 de ani. A fost condamnată numai pentru 80 de victime, însă numărul lor neoficial este de ordinul sutelor. Datorită statutului ei social, contesa nu putea fi judecată, însă a fost închisă într-o cameră a castelului, până când a decedat, patru ani mai tarziu, la 21 august 1614.
Vera Renczi (1903 – d. necunoscutǎ) s-a născut la Bucureşti, dar şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii la Berkerekul Mare (azi în Serbia). Veşnic îmbracată în negru,Vera Renczi atrăgea numeroşi amanţi, niciunul dintre aceştia nemaîntorcându-se vreodată. La insisţentele soţiei unuia dintre ei, autorităţile locale au descins la reşedinţa Verei Renczi. Au descoperit în subsolul conacului 35 de sicrie de zinc. În ele se aflau toţi cei care trecuseră prin patul Verei. Într-unul dintre sicrie se găsea Lorenzo, fiul în vârstă de numai zece ani pe care aceasta îl omorâse pentru că îi aflase secretul. Toate victimele fuseseră otrăvite cu arsenic. Condamnată iniţial la moarte, Vera Renczi a beneficiat de clemența legii care nu permitea execuţia femeilor şi a fost transferată pe viaţă într-o închisoare de maximă siguranţă, unde a murit la o dată necunoscută.
Lucrezia Borgia (1480-1519) face parte din una dintre cele mai controversate familii din istorie. Familia Borgia este renumită pentru înşelăciuni, asasinări, corupţie, perversiuni sexuale şi nu numai. Despre Lucrezia se știe că a avut trei mariaje care au avut ca scop servirea intereselor familiei. Lucretzia avea o influenţă foarte mare printre oamenii bisericii. Există şi un tablou celebru ce o înfăţişează pe Lucrezia pe scaunul papal în locul tatălui ei, papa Alexandru VI. Lucrezia purta mereu un inel cu otravă pe care îl folosea frecvent pentru a otrăvi băuturi.
Belle Gunness (1859 – 1908) este una dintre cele mai periculoase femei din istoria Statelor Unite ale Americii. Deşi nu se cunoaşte exact numărul victimelor sale, se estimează pe tot parcursul vieţii ar fi omorât între 20 şi 40 de persoane, printre care cei doi soţi şi cei trei copii. Crimele sale aveau ca scop încasarea asigurărilor de viaţă şi a moştenirilor. Pentru a-şi ascunde crimele, Belle Gunness ucidea şi posibilii martori. Astfel, nu a fost niciodată adusă în faţa judecătorilor şi a murit din cauze necunoscute la vârsta de 48 de ani.
Irma Grese sau „Frumoasa Bestie“ (1923 – 1945) a fost cea mai tânără femeie care a comandat un lagăr de concentrare nazist. Avea 20 de ani când a fost transferată la Auschwitz-Birkenau. Folosea o gamă variată a ucide: de la biciuire până la închiderea deţinuţilor într-o cuşcă cu câini. Se ocupa personal de selectarea celor care luau calea camerelor de gazare. A fost condamnată de crime împotriva umanităţii şi executată la 13 decembrie 1945.
Katherine Knight (n. 1956) este prima femeie din Australia condamnată la închisoare pe viaţă. În 2000 şi-a omorât soţul cu 37 de lovituri de cuţit, apoi l-a jupuit şi l-a decapitat. Părţi din corpul bărbatului au fost prăjite şi aşezate pe o farfurii alături de legume. Katherine Knight intenţiona să-i pună pe copiii săi să mănânce din aceste farfurii, dar în cele din urmă, poliţia a ajuns la locul crimei înaintea copiilor.
Beverly Allitt, “Îngerul morții”, este una dintre cele mai cunoscute criminale în serie din Marea Britanie. Lucrând ca asistenta la pediatrie, ea a ucis patru copii și a rănit grav alți cinci. Le-a făcut injecții cu insulina și potasiu pentru a le provoca stop cardiac. Dacă “rețeta” nu funcționa, îi sufoca. Până să fie prinsă în flagrant, asistenta a intenționat să mai ucidă alți 13 copii. Femeia nu a oferit nicio motivație pentru faptele sale, specialiștii spunând că acțiunile ei sunt legate de sindromul Munchausen de care aceasta suferea.
Isabela I a Spaniei este cunoscută în religia catolică “slujitoare a Domnului”. Însă istoria o recunoaşte drept una dintre cele mai crude femei din istorie. Împreună cu soţul ei, Ferdinand al II-lea de Aragon, pun bazele Inchiziţiei spaniole. Inchiziţia spaniolă şi-a concentrat acţiunile mai ales împotriva evreilor şi a musulmanilor. Aceştia erau torturaţi în cele mai cumplite moduri și în final ucişi. În anul 1492 aproximativ 20.000 de evrei au fost exilaţi. Bunurile lăsate în urmă erau împărţite între Coroană şi Biserică.
Caterina de Medici (1519- 1589) este cunoscută pentru felul în care reuşea să-şi atingă scopurile, trăindu-şi viaţa după principiile machiavellice. Lupta ei împotriva protestanţilor, a hughenoţilor, îşi atinge punctul culminant în Masacrul din Ziua Sf. Bartolomeu, când regele Charles IX dă ordinul: “Omorâţi-i pe toţi!” Masacrul din Ziua Sf. Bartolomeu a fost o lună ( 23 august- 29 septembrie) în care hughenoţii au fost ucişi în masă până când Navarre se converteşte la catolicism. Catherina este învinuită și de moartea Jeannei de Albret, regina Navarrei.
(Sursa: The List Universe, Descopera.ro)