Cel mai tare concurs de sah! In weekend, la Timisoara

0
285

sah-piese

Concurs inedit organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, prin clubul sportiv pe care-l deține, la începutul lunii mai. Este vorba despre “Super 8″, cea mai importantă competiție timișoreană de șah din ultimele două decenii.

În cadrul acțiunii, care se va desfășura în perioada 1-3 mai, se vor întrece opt concurenți de prim rang din România, Ungaria și Serbia, mari maeștri internaționali. „Ne-am propus să aducem timișorenilor ceea ce lipsea de mult timp în comunitate, o competiție de șah de înaltă prestanță, cu participare de marcă. Astfel, dorim să facem cunoscut Clubul sportiv al UVT și secția sa de șah. Numele mari prezente în competiție ne onorează și îmi doresc să impulsioneze cât mai mulți oameni să preia acest sport ca hobby sau, de ce nu, la nivel profesionist”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara. Competiția va avea loc în Aula Magna “Ioan Curea” a instituției, va fi transmisă online și va fi deschisă pasionaților de șah pentru vizionare.

Zilele trecute, Constantin Lupulescu a recastigat titlul de campion national la sah, la Calimanesti, pe un podium in care a fost inconjurat doar de sportivi de la AEM Timisoara.

Lista participantilor

Ferenc Berkes (nr. 5 în Ungaria)
Ivan Ivanisevic (nr. 1 în Serbia)
Milos Perunovic (nr. 2 în Serbia)
Constantin Lupulescu (AEM Timișoara, campion național)
Levente Vajda (nr. 6 România)
Tamas Banusz (nr. 12 Ungaria)
Vlad-Cristian Jianu (Medicina Timișoara)
Vladislav Nevednichy (AEM Timișoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.