UVT urcă în clasamentul mondial al universităților pe specializări

0
222

uvt (1)

Veste bună pentru Universitatea de Vest din Timișoara! Dacă anul trecut domeniul Limbi moderne de la UVT se situa în top 200 mondial, anul acesta Universitatea a reușit o clasare în top 150. Rezultatele se bazează pe răspunsurile a 85.062 de academicieni, a 41.910 angajatori și pe analizarea a 17.3 milioane lucrări de cercetare și peste 100 milioane de citări (prin Scopus/baza de date bibliometric Elsevier).

 

Din România, alături de UVT în top 150 se mai află Universitatea din București cu domeniul Limbi moderne. Cu 50 de poziții în urmă, în top 200, se află Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (Limbi moderne), Universitatea din București (Lingvistică și Comunicare și Studii Media), iar în top 250 – Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (Limbi moderne). „Rezultatul este confirmarea de eforturi comune susținute. Au adus o contribuție majoră specialiștii, cercetătorii, cadrele didactice, studenții, prin livrarea și producția de material științific cu impact internațional. Mai mult, a contat substanțial și percepția angajatorilor asupra calității absolvenților, precum și părerea altor profesioniști recunoscuți la nivel mondial. Continuăm să lucrăm în aceeași direcție, spre rezultate cu impact nu doar local, ci și internațional”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 

Anul trecut, Universitatea de Vest din Timișoara a fost singura universitate din România clasată în top 200 specializări.  Toate cele patru universități prezente în top sunt membre ale Consorțiului Universitaria.

 

Noul clasament al universităților în funcție de domeniu – QS World University Rankings by Subject 2015 – poate fi consultat pe pagina topuniversities.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.