Lectie de rugby! Timisoara Saracens a facut din nou scor la Cluj

0
303

shennan

Timisoara Saracens s-a deplasat la Cluj pentru a intalni o formatie pe care a invins-o intotdeauna in noul format al Superligii. Cum echipa din Banat creste de la meci la meci, astazi s-a pus doar problema scorului, in fata unei echipe ca care castigase doar un joc din patru, dar scosese punct (defensiv) in fiecare partida.

Partida de pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu a fost echilibrata doar in primele minute, cand clujenii au reusit un eseu si conduceau pe tabela cu 7-3. A fost momentul de trezire al banatenilor, care au facut cam ce au vrut, pozitiv, pe teren. Vitezistul Stephen Shennan a reusit rapid doua eseuri, apoi Vasile Rus si-a marcat revenirea in echipa, dupa o perioda in care a fost suspendat cu un eseu, Zaharia a punctat si el reusind primul eseu in culorile echipei banatene, ca Tangimana si mai apoi Jody Rose dupa o pasa a altruistului  Shennan sa rezolve definitiv meciul pana la pauza. Dupa 40 de minute, banateanii conduceau cu 43-7, Calafeteanu reusind sa converteasca o lovitura de pedeapsa si sa mai aduca 10 puncte din 5 transformari ale eseurilor din 6 posibile.

In repriza secunda, meciul a fost mai fragmentat, la acest lucru contribuind si arbitrul madalin garbau, care nu s-a ridicat la inaltimea unei intalniri de Superlifi, iar gruparea oaspete s-a bazat mai mult pe partea defensiva, pentru a pregati cum se cuvine urmatoarele partide. In aceste conditii, gazdele au reusit un eseu transformat, iar oaspetii tot unul, dar netransformat prin capitanul Stelian Burcea.

Victorie clara pentru Timisoara, cu punct bonus ofensiv, 48-14 dar nu la cea mai mare diferenta de la Cluj, in 2011, RCM castigand cu 68-0. Un merit mare si pentru antrenorul Grainger Heikell, care a inceput meciul cu multe rezerve si a introdus pe parcurs multi debutanti.

Timisoara Saracens: 15. Shennan, 14. Zaharia, 13. Tangimana, 12. Umaga, 11. Moala, 10. Rose, 9. Calafeteanu, 1. Militaru, 2. Gorcioaia, 3. Maris, 4. Lazar, 5. Drenceanu, 6. Burcea (Capitan), 7. Rus, 8. Lemeki. Au mai intrat: Taupaki, Sabau, Poparlan, Ceaparii, O’Donnell, Neacsu, Ianus si Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.