Primăria Timișoara a semnat contractul pentru execuția proiectului de management al traficului

0
268

pasaj jiul

Vești bune pentru timișeni! Municipalitatea timișoareană a semnat ieri contractul pentru execuția proiectului de management al traficului, după aproape doi ani și jumătate.  Din cauza contestațiilor la licitații, Timișoara era să piardă finanțarea europeană pentru acest proiect.

În urma licitației, valoarea proiectului este de 19,9 milioane lei plus TVA. Termenul de implementare al proiectului a fost redus la șapte luni. Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că firma care a câștigat licitația trebuie să termine lucrarea până la sfârșitul anului, întrucât banii europeni vor fi pierduți. Prin proiectul de management al traficului se vor semaforiza 44 de intersecții noi și vor fi modernizate 90 de intersecții care au semafoare în prezent.

În 134 de intersecții vor fi montate 230 de camere, iar în unele puncte vor fi sisteme de detectare a celor trec pe culoare roșie. În plus, vor fi 13 puncte cu radare de informare pentru șoferi. “Acest sistem va asigura controlul inteligent pentru o sută treizeci și patru de intersecții din oraș. Vor fi prevăzute cu camere video. Vom avea ca beneficiu undă verde pentru o bună parte din traseele de trafic din oraș.  Sistemul va asigura și o optimizare a direcționării traficului, astfel încat să consumăm cât mai puțin  timp când ne deplasăm în oraș”, explică edilul Nicolae Robu.

Proiectul ar trebui implementat până la finalul anului. Centrul de comandă şi control al managementului traficului şi supraveghere video va funcţiona într-o clădire situată pe Bulevardul Iuliu Maniu. Un beneficiu pentru timișoreni este și crearea unei forțe de muncă, astfel că aici vor fi angajate 12 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.