Adepții sportului sunt invitați la „Timotion – Timișoara se mișcă”

0
223

alergo 3

 Timișorenii sunt asteptați mâine în Parcul Rozelor să susțină cei peste 1.200 de participanți înscriși la cele cinci curse de alergare din cadrul evenimentului de alergare cu scop caritabil „Timotion – Timișoara se mișcă”.

Acțiunea este la prima ediție. Organizatorii și-au propus să promoveze prin intermediul evenimentului un stil de viață sănătos și spiritul civic. Vor beneficia de banii plătiți de participanți ca taxă de înscriere 11 proiecte ale unor organizații din Timișoara care, la rândul lor, și-au propus să ajute diferite grupuri țintă: de la persoane vârstnice, persoane cu dizabilități, până la tineri părinți, elevi, copii orfani sau bolnavi.

Programul începe de la ora 08.30, urmând ca la ora 09.00 să aibă loc startul curselor semimaraton și cros Visma, la ora 11.30 – startul cursei pentru începători, la ora 12.00 – startul cursei în fotoliu rulant și pe role, iar la ora 12.15 – startul cursei pentru părinți și bebeluși. La ora 13.00, pe scena din Parcul Rozelor va avea loc festivitatea de premiere.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc și momente artistice: la finalul crosului Visma, trupa The Case va susține un concert, apoi publicul îi va putea asculta și pe elevii Liceului Ion Vidu, pe membrii trupei A.L.L Friends Band și îi vor putea admira pe pasionații de tango din trupa Tango Timișoara și pe echipa “Nippon M” Karate Timișoara. Atmosfera plăcută va fi întreținută de către moderatorii Silvia Gherasim și Adrian Cireap, iar muzica va fi asigurată pe parcursul Timotion de DJ Kuky.

Asociația Club Sportiv Alergotura anunță că mâine în intervalul orar 07:00 – 15:00, circulația rutieră este blocată pe str. Academician Alexandru Borza, lângă Parcul Rozelor, această porțiune de drum fiind zona de start și parte din traseul curselor evenimentului de alergare Timotion – Timișoara se mișcă.

Pentru buna desfășurare a evenimentului organizatorii au considerat că este important ca pe str. Academician Alexandru Borza să nu circule mașini. “Sunt înscriși peste 1000 de participanți pentru cele cinci curse. Ca să evităm incidentele pe traseu și ca să asigurăm condiții de siguranță și confort pentru toată lumea este necesară blocarea circulației pe str. Academician Alexandru Borza. Le mulțumim riveranilor pentru înțelegere și regretăm orice disconfort pe care l-am putea genera șoferilor”, a spus Cristina Potra Mureșan, managerul proiectului.

Astfel, accesul pe str. Academician Alexandru Borza va fi blocat dinspre Bvd. Michelangelo, dar și dinspre străzile Gheorghe Andrasiu, Silviu Bejan, Patriarh Miron Cristea și George Enescu. Vor asigura ordinea publică echipe ale Poliției Locale, iar la fiecare intersecție vor sta echipe de voluntari.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și a Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.