Romano Prodi vine la UVT. Universitatea îi acordă cea mai înaltă distincție fostului președinte al Comisiei Europene

0
250

Romano Prodi

Fostul prim-ministru al Italiei, Romano Prodi, va primi titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum. Universitatea de Vest îi acordă cea mai înaltă distincție  fostului președinte al Comisiei Europene (1999-2004) și prim-ministru al Italiei (1996-1998; 2006-2008).

Suntem onorați să avem în rândurile noastre o personalitate puternică precum cea a domnului Prodi. Parteneriatul pe care îl legăm cu domnia sa va deschide noi perspective Universității și va avea o contribuție importantă în competiția europeană la care ne-am angajat ca universitate. Atragem aproape, spre instituție, spre comunitatea largă a Timișoarei, oameni de o importanță incontestabilă în societatea europeană”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Evenimentul va avea loc luni, 27 aprilie, de la ora 11.00, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT. De asemenea, de la ora 10.00, în sala A01, va avea loc lansarea volumului de Alcide De Gasperi „EUROPA. Scrieri și discursuri”, prima traducere a operei sale în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.