Grădină cu flori sau cultură de legume, la bloc? Vezi propunerea unui consilier local.

0
1280

 gradina

Un proiect inedit al unui consilier local ar putea fi benefic pentru timișoreni. Aceștia ar putea primi terenuri de la autoritățile locale pentru a-şi amenaja grădini, cu suprafeţe de cel mult 300 de metri pătraţi.

Consilierul Ştefan Sandu a depus la sfârsitul anului trecut la Primăria Timișoara un proiect privind înfiinţarea grădinilor urbane, iar ideea este inspirată din străinătate. În prezent consilierul a depus și un proiect de hotărâre în acest sens. „Ne adresăm în cea mai mare măsură locuitorilor de la bloc sau celor de la case care nu beneficiază de terenuri ce pot fi utilizate pentru cultivare sau petrecerea timpului liber. Intenționăm ca pe aceste terenuri locuitorii municipiului Timișoara să aibă posibilitatea să își cultive legumele proprii, să-și amenajeze niște rondouri cu flori, să amenajeze poate o parte a spațiului pentru petrecerea timpului liber”, susține consilierul local, Ștefan Sandu.

Totodată, el a precizat faptul că încă nu a fost stabilită atribuirea terenurilor, mai exact dacă timişorenii le vor primi în concesiuni ori le vor putea închiria sau criteriile pentru a putea beneficia de acestea. „Aşteptăm părerea juriştilor. Încercăm să evităm o licitaţie, pentru ca aceste terenuri să nu ajungă la nişte valori prohibitive, pe care să şi le poată permită doar o anumită categorie de cetăţeni. O parte dintre terenuri sunt identificate chiar în actualul PUG şi urmează ca în fiecare zonă limitrofă a oraşului să identificăm terenuri. În oraşe de mărimea Timişoarei, în vestul Europei, există mii de asemenea parcele”, spune Ștefan Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.