Se înființează un nou partid: Partidul Național Democrat

0
800

Partidul National Democrat

Un nou partid politic e pe cale să se înființeze. Este vorba despre Partidul Național Democrat, care are filială și în județul Timiş. Organizația timișeană este prima din ţară care a strâns o mie de semnături pentru înregistrarea acestei formaţiuni politice.

Potrivit lui Daniel Fenechiu, deputaţii care aderă la acest partid sunt cei 10 care aparţin fostului grup al PP-DD. La sfârşitul anului trecut, cei mai mulţi deputaţi PP-DD au părăsit acest partid, dar au decis să rămână în grupul parlamentar. La începutul sesiunii, Comisia juridică a Camerei a stabilit că grupul parlamentar nu se desfiinţează, având în componenţă 10 membri.

Partidul este în curs de înregistrare la Tribunalul Bucureşti, unde s-au depus actele şi 34.000 de semnături. „ Nu ne dorim să reformăm PP-DD, să rebrenduim PP-DD. Avem o doctrină de centru-dreapta. Sunt patru principii pe care le considerăm extrem de importante – primul este integritatea în sens normal – oamenii care au probleme cu legea, cu integritatea, să-şi rezolve aceste probleme, să nu bată la uşile noastre. La alegeri ne dorim să luăm procent mai mare de cinci la sută. Ne dorim să trecem pragul şi suntem oameni care avem experienţă politică. Există o şansă bună la Timişoara”, explică deputatul Daniel Fenechiu.

PND

Dintre deputaţii care vor face parte din PND sunt Liliana Mincă, Ştefan Burlacu, Ștefan Dalca, Mihai Deaconu și Mihai Cristinel. „Noi avem 18 principii sănătoase. Un principiu pe care vrem să-l aplicăm este stoparea jafului şi risipei banului public. De 25 de ani în România se fură, copiii nu au alocaţii, medici, profesori trăiesc de pe o zi pe alta. Dorinţa noastră, a PND, este confiscarea averilor. Nu este suficient să-i ţinem în penitenciar, pe banii noştri, cu 2.600 de lei pe lună, în condiţiile în care o alocaţie pentru copii este de 42 de lei pe lună. Noi cerem majorarea alocaţiei de stat pentru copii la nivelul mediei Uniunii Europene”, susține deputatul Liliana Mincă.

Liliana Minca

Partidul National Democrat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.