Jandarmii desfăşoară acţiuni preventiv – educative în şcolile din Timiş

0
240

activitati-jandarmi

Acțiune de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile şi a consumului de etnobotanice în școlile din Timiș. Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, în parteneriat cu ofiţeri din cadrul Centrului Regional de Prevenire şi Consiliere Antidrog Timişoara au desfăşurat marți o acţiune la care au participat elevii Liceului Tehnologic din Biled şi elevii Şcolilor Gimnaziale din Becicherecu Mic şi Dudeştii Noi.
Activitatea desfăşurată a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar, prevenirea delincvenţei juvenile şi reducerea riscului de victimizare în rândul minorilor.
Au fost prezentate elevilor, aspecte privind prevenirea consumului de droguri, efectele acestuia din punct de vedere medical şi probleme care rezultă din cauza consumului acestora. Această activitate s-a desfăşurat în sistem interactiv, ocazie cu care au fost dezbătute teme de interes privind cauzele care generează delincvenţa juvenilă, răspunderea contravenţională a minorilor, respectarea regulamentelor şcolare şi a legilor.
La această activitate au participat peste 400 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, alături de dascălii acestora. Totodată, au mai fost dezbătute probleme privind consumul de băuturi alcoolice şi fumatul ca şi factori generatori ai comportamentului agresiv, mult discutata problemă a cauzelor şi consecinţelor absenteismului şcolar, precum şi aspecte legate de prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi stradale.
În cadrul acestor activităţi au mai fost prezentate şi exerciţii demonstrative executate de câinii de serviciu împreună cu conductorii acestora, exerciţii care s-au bucurat de un real succes din partea copiilor prezenţi în număr mare, având în vedere că în această perioadă se desfăşoară şi programul „Şcoala Altfel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.