În Timiș, 300 de cereri înregistrate pentru a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

0
258

clasa pregatitoare
Aproximativ 300 de cereri au fost înregistrate în Timiş în cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare. Potrivit şefului inspectoratului şcolar din judeţ, Aura Danielescu, vineri vor fi afişate listele cu copiii înmatriculaţi. Dacă vor exista cereri de înscriere şi după această dată, situaţiile vor fi soluţionate favorabil pe locurile rămase libere. De la începutul înscrierilor, în judeţul Timiş, au fost depuse aproximativ șapte mii de cereri în urma cărora s-au format 300 de clase.

În intervalul 13 – 17 aprilie inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate. Completarea cererilor se poate face, potrivit metodologiei, în funcție de locurile libere rămase în școli. Astfel, părinții pot completa în cerere cel mult trei școli, în ordinea descrescătoare a preferințelor. Cererile se pot completa online, pe site-ul MECS sau la secretariatul școlii de pe prima poziție dintre cele trei opțiuni.

Conform Ministerului Educaţiei, în prima etapă, la nivel naţional, au fost admise aproximativ 99 la sută dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare.

Copiii care împlinesc vârsta de șase ani până pe 31 august 2015 se înscriu în clasa pregătitoare. Mai pot fi înscriși și copiii care împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, însă numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Referitor la copiii care împlinesc șase ani în aceeași perioadă, pentru care părinții nu optează pentru clasa pregătitoare sau a căror dezvoltare psihosomatică nu permite parcurgerea acestei clase, ei pot fi înscriși la gradiniță, în grupa mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.