România, cu 5 timisoreni in lot, a demonstrat la Cupa Mondială că este cea mai bună echipă europeană

0
249

minifotbal

 

România a demonstrat la Cupa Mondială de minifotbal din Statele Unite că este cea mai bună echipă europeană, a declarat președintele Federației de Minifotbal din țara noastră, Ioan Onicaș, într-un interviu acordat site-ului oficial al forului național.

”România a fost singura formație din Europa care a reușit calificarea în semifinale, lucru ce a demonstrat încă o dată că naționala noastră este cea mai bună echipă de pe ‘Bătranul Continent’. Clasarea în final pe locul trei, alături de Brazilia, este o performanță care va rămâne în istoria minifotbalului românesc.

Lumea trebuie să aprecieze această performanță, mai ales în condițiile în care sporturile de echipă din România duc o mare lipsa de rezultate la nivel internațional”, a apreciat fostul arbitru Ioan Onicaș.

România, care a câștigat toate cele cinci ediții ale Campionatului European, a fost învinsă în semifinalele Cupei mondiale de formația Statelor Unite, cu scorul de 7-3, americanii câștigând apoi finala cu Mexicului, cu scorul de 5-3.

Echipele din Europa au fost dezavantajate, fiind obligate să se adapteze din mers la noile reguli: dimensiunea terenului (lungimea a crescut la 60 de metri), durata jocului (s-au jucat patru reprize a câte 15 minute fiecare), jocul cu mantinela, cumularea greșelilor, eliminarea temporară de două minute la acordarea cartonașului galben etc. Chiar și în aceste condiții, România a reușit să se califice până în semifinale, alături de SUA, Brazilia și Mexic”, a mai spus Onicaș.

Reprezentativa Romaniei este pregatita inca de la infiintare de timisoareanul Tiberiu Lajos, iar in lotul competitiei din SUA s-au aflat si patru reprezentanti ai Campionatului judetean de minifotbal Timis, cel mai sonor nume fiind al capitanului, Cristi Popa.

Ca de obicei, pe banii lor

Președintele Federației de Minifotbal din România a menționat că participarea la Cupa Mondială s-a făcut fără vreo finanțare din partea autorităților naționale. Totodată, Onicaș a precizat că ”s-a văzut diferența dintre amatori și non-amatori”, pentru că mulți dintre jucătorii participanți joaca în ligile de minifotbal — mai ales în cele din SUA—, unde se antrenează săptămânal, în mod regulat, și unde sunt plătiți pentru activitatea sportivă din cadrul cluburilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.