Apel către timișoreni să alerge în scop caritabil

0
237

alergo 3

Timișorenii sunt încurajați să alerge în scop caritabil. Evenimentul, programat pe 25 aprilie, este organizat de Asociația Club Sportiv Alergotura.

Potrivit organizatorilor, Timotion este și o ocazie potrivită pentru cei care vor să petreacă timp alături de prieteni, contribuind în același timp la realizarea unui proiect al orașului. De asemenea, unul din scopurile acțiunii este promovarea mișcării în aer liber, dar în primul rând se dorește strângerea de fonduri pentru pentru mai multe proiecte sociale.

Așteptăm cât mai multe persoane. Ținta noastră este să mobilizăm o echipă de aproximativ 150 de voluntari alături de care să le oferim alergătorilor, invitaților acestora și publicului general cele mai bune condiții pentru o dimineață de sâmbătă petrecută în aer liber, cu momente de divertisment și multe surprize. Fiecare persoană care își dorește să experimenteze voluntariatul își va găsi locul în echipa noastră”, a spus Eniko Mozes,  coordonatorul echipei de voluntari.

Activitățile pe care voluntarii le vor desfășura sunt diverse: de la echipele care vor sta pe traseele de alergare cu scopul de a-i încuraja pe alergători, până la echipele responsabile de distribuirea pachetelor de înscriere, amenajarea traseelor de alergare, direcționarea alergătorilor în funcție de cursa la care participă, împărțirea diplomelor și medaliilor, realizarea de fotografii și multe altele. Organizatorii îi așteaptă în echipa de voluntari și pe bicicliști. Aceștia pot avea un rol important în filmarea pe traseele de alergare și pentru a transmite în timp util eventuale incidente care pot apărea, astfel încât acestea să nu afecteze buna desfășurare a evenimentului.

Voluntarii care se vor înscrie în echipa de organizare vor fi împărțiți pe subechipe, în funcție de tipul de activitate pe care fiecare dorește să-l desfășoare. De asemenea, vor avea loc întâlniri de instruire pentru ca fiecare persoană să știe ce are de făcut în zilele premergătoare evenimentului, dar și la eveniment. “Timotion este un eveniment organizat de voluntari. Sperăm ca la final să fim și mai mulți și să arătăm împreună că în Timișoara comunitatea este implicată și interesată să contribuie la realizarea unor proiecte benefice pentru noi toți: de la faptul că încurajăm mișcarea pentru sănătate, până la a sprijini proiecte importante pentru școli, pentru părinți, pentru persoane cu diferite nevoi”, precizează Cristina Potra Mureșan, managerul proiectului.

Timișorenii care vor să participe la evenimentul alergotura se pot înscrie la eveniment indiferent de nivelul de pregătire fizică pe care îl au în momentul derulării concursului.  Înscrierile se fac prin formularul disponibil pe site-ul timotion.ro, la secțiunea Cine organizează / Fii voluntar!. http://www.timotion.ro/fii-voluntar/ pe care îl vor trimite la adresa voluntar@timotion.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.