UVT va constitui trei clase de excelență în cadrul Colegiului Național Bănățean

0
201

Marilen Pirtea

Aproximativ nouăzeci de elevi care vor fi admişi la Colegiul Naţional Bănăţean vor beneficia de suport din partea Universităţii de Vest din Timişoara. Cele două instituţii de învăţământ au semnat joi un protocol.

Din anul școlar următor, trei clase de a IX-a de la specializările Matematică-Informatică, Științe ale Naturii și Științe Sociale vor funcționa sub tutela universității timișorene. Potrivit rectorului UVT, Marilen Pirtea, elevii din trei clase ale liceului vor avea posibilitatea să se pregătească suplimentar în universitate, dar şi să facă ore în laboratoarele instituţiei de învăţământ superior. „Ne dorim să oferim, în mod gratuit, o pregătire suplimentară acestor elevi, pe orice domeniu doresc. Dacă doresc să participe la anumite cursuri din cadrul diferilor facultăți, pot să o facă. Nu influențăm programa școlară. Punem la dispoziția acestor elevi laboratoarele de chimie, fizică, informatică, în care se poate desfășura activitatea la clasă conform programei școlare. Elevii vor fi și consiliați profesional”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

 Potrivit directorului Colegiului Național Bănățean, Sorin Ionescu, elevii care doresc să se înscrie în cele trei clase trebuie să bifeze pe fișa de înscriere o opțiune. „Elevii vor participa la un interviu motivațional pentru a afla de ce vor să se înscrie în aceste clase”, spune Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

Totodată, elevii vor fi sprijiniţi pe parcursul celor patru ani de liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.