“Pentru Voi” a îmbrăcat Timişoara în albastru pentru autism

0
317

DSC_0141

Peste 100 de timişoreni s-au alăturat Fundaţiei „Pentru Voi” joi, în Piaţa Operei din Timişoara, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, prin acţiunea “Light It Up Blue” Timişoara.

Anul acesta, la cea de-a cincea iluminare în albastru, Fundaţia „Pentru Voi” a organizat un Marş albastru, la care au participat beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Fundaţie, familiile acestora, angajaţi, voluntari şi prieteni. După finalizarea marşului desfăşurat pe traseul Operă-Catedrală-Primărie-Operă şi condus de Fanfara Pro Amiciţia, au fost lansate în premieră lampioane albastre ca simbol al speranţei şi al recunoaşterii valorii persoanelor cu autism.

La 20:45 Opera Naţională din Timişoara a fost iluminată în albastru, cu ajutorul echipamentelor puse la dispoziţie de Compania Elba. „Ne bucurăm că apelul nostru la solidaritate pentru persoanele cu autism a avut ecou în rândurile timişorenilor. Persoanele cu autism se confruntă cu mari dificultăţi de integrare socială şi profesională. Statisticile Naţiunilor Unite arată că 80% dintre adulţii cu autism nu au un loc de muncă. În România, situaţia este şi mai gravă, lipsind aproape total programele de sprijin pentru adulţii cu autism. De aceea, este nevoie de elaborarea de noi politici publice în favoarea persoanelor cu autism”, spune Laila Onu, director executiv al Fundaţiei Pentru Voi.

De şapte ani, Fundaţia “Pentru Voi” organizează evenimente publice de conștientizare a autismului în Timișoara. În 2009, au fost organizate acţiuni precum: campania „Autismul nu dispare la 18 ani”, “Autism film festival”, concerte în Piaţa Unirii şi la Filarmonica Banatul, iar începând cu anul 2011 organizaţia a iniţiat acţiunea: „Pentru Voi iluminează în albastru Timișoara”.

DSC_0340

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.