Studenții Erasmus UVT au câștigat trofeul la competiția sportivă ESN Team 2015 din Cracovia

0
218

 Img1

Studenții Erasmus UVT au câștigat trofeul la competiția sportivă ESN Team 2015 din Cracovia. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 26-29 martie, iar România a fost reprezentată cu succes la două secțiuni: fotbal și volei, prin ESN Timișoara, cele două echipe fiind formate din studenți Erasmus Incoming ai Universității de Vest din Timișoara.

În urma calificării la faza națională, cele două echipe, însoțite de responsabilul Erasmus Incoming de la UVT și sprijinite de UVT în perioada de pregătire și în deplasare, au câștigat locul I și Trofeul ESN Team 2015 la categoria fotbal și locul al III-lea la categoria volei la competiția din Polonia.

UVT este de mult timp o instituție deschisă către internaționalizare, diversitate și multiculturalitate. În fiecare an, la noi studiază sute de studenți proveniți din întreaga lume. Aducem, astfel, un plus de valoare comunității, întrucât tinerii aceștia internaționali pot face un transfer important de cultură și mentalitate, așa cum și ei pot învăța numeroase lucruri de la noi. Performanța obținută în competiția de la Cracovia este lăudabilă și au tot sprijinul nostru în continuare”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Colaborarea dintre ESN Timișoara și UVT s-a dovedit a fi un real succes încă din 2013 când UVT a fost prima universitate din România care a organizat un eveniment de anvergură al rețelei europene Erasmus Student Network – National Boards Meeting, Fall 2013, Timișoara.

Mai mult, organizarea și implementarea cu profesionalism a programului Erasmus în cadrul Universității de Vest din Timișoara a adus Universității două premii în anul 2014 și în cadrul unui alt tip de competiții. Astfel, UVT, prin Departamentul de Relații Internaționale, a câștigat locul I la Gala Premiilor EduManager, ediția 2014, la categoria „Învățământ Universitar-Schimburi și Proiecte Internaționale”. În plus, UVT a fost nominalizată de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) ca model de bune practici în România în ceea ce privește implementarea programului Erasmus – mobilități de studiu în anul universitar 2013-2014, în raportul anual de țară către Comisia Europeană.

Toate aceste competiții câștigate de UVT ilustrează o schimbare clară în abordarea programelor de mobilități în cadrul instituției, înspre o colaborare mult mai eficientă între toți actorii implicați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.