Municipalitatea timișoreană amenință operatorii de servicii! Cetățenii vor râmâne fără cablu TV și internet

0
1070

cabluri-aeriene

Edilul – șef al Timișoarei le declară război operatorilor de servicii. Firmele care au cabluri suspendate în oraş sunt obligate să elibereze spaţiul aerian.

Poliția Locală a primit dispoziție să amendeze firmele care dețin cabluri în oraș până când societățile se vor conforma și vor introduce firele în subteran. „Am dat dispoziții directorului Poliției Locale să înceapă o campanie în tot orașul și să-i amendeze la maximum pe toți operatorii care nu și-au rezolvat problema și să repete amendarea atâta cât permite legea. Acolo unde există suportul legal pentru a se interveni cu tăierea cablurilor, se va proceda și așa ceva. Oamenii vor trebui să-și rezolve problema cu furnizorii”, explică primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Potrivit municipalităţii, proprietarii cablurilor aeriene trebuiau să eticheteze toate firele, pentru ca Primăria să le poată inventaria şi să poată fi înfiinţat un “canal tehnic” unic.  Mulţi operatori din oraş nu aveau autorizaţie de construcţie, deşi exista o Hotărâre a Consiliului Local din 2003 care viza trecerea în subteran a reţelelor de transmisii de date şi de voce, până la 31 decembrie 2012.

Hotărârea de Consiliu Local care prevede introducerea cablurilor în subteran stabilește ca acolo unde se fac lucrări, trotuarul să fie readus la starea inițială. Astfel, primarul Nicolae Robu a avertizat că acolo unde este posibil Primăria va tăia cablurile, chiar cu riscul de a-i lăsa pe cetățeni fără televiziune sau internet. „Sunt indignat să văd cum operatorii de diverse servicii prin cablu sfidează, pur și simplu, Hotărârea de Consiliu Local și n-au făcut aproape nimic pentru a-și duce cablurile aerienie în subteran, nici măcar acolo unde s-au creat tubulaturile. Piața Libertății este și acum traversată de niște cabluri aeriene, pe strada Mareșal Constantin Prezan sunt niște stâlpi pe care atârnă mănunchiuri de cabluri, încât există chiar riscul prăbușirii lor și acestor operatori nu le pasă. Ba mai mult, am fost sesizat de cetățeni că în anumite locuri s-ar mai pune și acum cabluri aeriene. Nu numai că nu și le trec în subteran pe cele existente, dar unii și acum vin să mai posteze cabluri aeriene”, susține Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.