Un consilier local propune amenajarea unui lac artificial destinat canotajului la Timişoara

0
592

428_Canotaj_romania

Un lac artificial pentru competiţii internaţionale de canotaj ar putea fi construit lângă Timişoara. Iniţiativa îi aparţine consilierului local, Ştefan Sandu, care este de părere că lacul va trebui amplasat în apropierea canalului Bega şi să fie de aproximativ 3 kilometri lungime.

Investiţia este estimată la 10 milioane de euro, bani ce ar putea fi obţinuţi pe proiecte europene. „Avem mai multe locaţii, dar alegerea o vor face specialiştii, pentru că ne dorim să începem proiecţia lui, de la bun început, în conformitate cu toate standardele impuse de federaţiile internaţionale de canotaj”, precizează consilierul local PNL Ştefan Sandu.

Totodată, Ştefan Sandu spune că a mai existat o iniţiativă a Consiliului Judeţean pentru amenajarea Lacului Surduc în acest sens. Acesta este însă mult prea departe de Timişoara, iar cei care vor să se antreneze zilnic nu o pot face. “Lacul Surduc poate fi loc de antrenament pentru loturile naţionale, dar noi ne dorim ca tradiţia sporturilor nautice să continue în Timişoara, iar Surducul este mult prea departe pentru antrenamente zilnice pentru cei mici”, adaugă Ștefan Sandu.

Potrivit consilierului liberal, discuţiile au fost iniţiate cu Federaţia Română de Canotaj, în contextul în care, la nivel naţional, foarte multe lacuri au devenit greu accesibile chiar şi pentru pregătirea loturilor naţionale. Acesta va fi primul lac din ţară unde se vor putea organiza şi competiţii de înalt nivel, campionate mondiale şi europene, pentru că Timişoara are tradiţie în aceste sporturi, nume care contează pe plan internaţional în aceste sporturi. „Până acum, competiţiile de anvergură internaţională se desfăşurau pe Lacul Snagov, dar odată cu privatizarea lui, practic nu mai este un loc potrivit pentru astfel de competiţii. Sperăm să facem din Timişoara un pol sportiv important. Avem deja un prim pas făcut prin asocierea cu Federaţia Română de Fotbal pentru Centrele de excelenţă în fotbal şi dacă vom reuşi să aducem aici şi un Centru de excelenţă pentru caiac-canoe, pentru canotaj în Timişoara, cred că municipiul va fi cel mai important centru sportiv din ţară”, spune consilierul liberal.

Istoria canotajului românesc a început la Timişoara, în anul 1864, când un grup de studenţi timişoreni, întorşi de la studii din străinătate, au înfiinţat „Societatea de luntrişoare” pentru agrement.

(Sursa foto: www.nauticamagazine.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.