Salonul de Carte Bookfest s-a deschis la Timișoara

0
268

Bookfest-2014-750x500

Salonul de Carte Bookfest s-a deschis ieri la Timişoara, la Centrul Regional de Afaceri. Astfel, timp de patru zile, vizitatorii au ocazia să se întâlnească cu autori consacraţi, să participe la mese rotunde şi sesiuni de autografe. Cu o ofertă de circa 20.000 de volume la cele mai bune prețuri și din cele mai variate domenii, vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din România.

Bookfest Timişoara propune dezbateri şi întâlniri cu autori locali, dar şi filme de artă la cinematograful de artă al salonului. A fost prima ediţie locală organizată în urmă cu trei ani. Directorul Asociaţiei Editorilor din România, Mihai Mitrică, spune că acesta este şi unul dintre motivele pentru care se încearcă menţinerea unui standard ridicat al salonului de carte şi ediţia actuală vine cu o nouă premieră.

Printre invitații de marcă ai celei de-a IV-a ediții Bookfest Timișoara se numără Gabriel Liiceanu, cunoscutul eseist și fondator al Editurii Humanitas, care va vorbi și despre cel mai recent volum al său, Declarație de iubire, care grupează amintiri despre cei care l-au construit și i-au influențat destinul (dintre care amintim pe Monica şi Virgil Ierunca, Constantin Noica, Petru Creţia, Mihail Sebastian, Henri Wald, Andrei Pleşu, Horia Bernea).

Criticul literar Dan C. Mihăilescu va veni la Bookfest Timișoara pentru a-și prezenta volumul Castelul, biblioteca și pușcăria în care vorbește despre „feminitatea încoronată, nobleţea superb, infantil sau parşiv alintată…”. În acest opus original despre feminitate cititorul va întâlni exemple precum Regina Maria, Maria Cantacuzino-Enescu, Zoe Cămărăşescu, Cella Delavrancea, Alice Voinescu, Jeni Acterian, Pia Pillat, Cornelia Pillat, Annie Bentoiu, Ecaterina Bălăcioiu Lovinescu, Lena Constante, Adriana Georgescu, Oana Orlea, Aniţa Nandriş.

Printre autorii locali ce vor încânta publicul se vor număra Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Gabriela Glăvan, Irina Diana Mădroane, Simona Constantinovici, Dan D. Lazea, Cristina Chevereșan, Adina Baya, Andrei Mocuța și Vasile – Tudor Crețu.

Cei care vor hotărî să poposească printre cărți vor avea ocazia să intre gratuit la cinematograful de artă Bookfest, unde vor putea viziona filme de artă, premiate la festivalurile internaționale. Peliculele vor fi proiectate în Sala Europa din cadrul Centrului de Afaceri Timișoara.

Intrarea în cadrul salonului, cât și la evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia, va fi gratuită. Programul de vizitare este între 10:00-20:00, zilnic.

Evenimentul este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, și este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara.

Afis Bookfest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.